Cine este Gabriela Cenușă, asistenta fără facultate a lui Marcel Vela, decorată de președintele țării

Ultima actualizare:

    Gabriela Cenușă este asistenta lui Marcel Vlea de doar șase luni
Gabriela Cenușă este asistenta lui Marcel Vlea de doar șase luni

A promovat detergent în hypermarket, nu a terminat facultatea, dar a ajuns să fie asistenta ministrului de Interne Marcel Vela. Și nu doar atât! Drept cadou, șeful său a trecută-o pe Gabriela Cenușă pe lista celor care meritau să fie decorați la Controceni. Iar președintele Klaus Iohannis a gratulat-o pe tânără cu Ordinul și Medalia Națională pentru Merit clasa a III-a.

Câți dintre voi munciți pe brănci, dar nimeni nu vă premiază. Nici măcar o primă! Ei bine, cine are șansa să lucreze la cabinetul ministrului Marcel Velea ajunge să fie decorat chiar de șeful statului.

În ultima zi a lunii noiembrie, mai mulți români au fost decorați de președintele Klaus Iohannis, iar printre ei s-a aflat și asistenta demnitarului de la Interne.

Gabriela Cenușă, la braț cu actorul Adrian Păduraru pe când lucra la Ministerul Culturii
Gabriela Cenușă, la braț cu actorul Adrian Păduraru pe când lucra la Ministerul Culturii

Este vorba despre Gabriela Cenușă, care a luat Ordinul și Medalia Națională pentru Merit pentru rezultatele remarcabile în activitatea ei profesională, deși este referent la cabinetul lui Vela de jumătate de an.

Până să ajungă în această funcție înaltă, aceasta a avut mai multe locuri de muncă. Unul dintre ele, după cum spune chiar ea, a fost ”acela de a promova un brand de detergent într-un hypermarket”.

Gabriela Cenușă: ”Nu am reușit să termin facultatea pentru că a trebuit să muncesc” 

”Am venit în București pentru a urma Facultatea de Filosofie din cadrul Universității București. O facultate pe care nu am reușit să o termin pentru că a trebuit să muncesc – trei joburi pe zi, pentru a-mi permite viața din București. Și da, unul dintre ele era acela de a promova un brand de detergent într-un hypermarket. Am înțeles că s-a ridicat sprânceana când am spus că am vândut cu pasiune detergent la vârsta de 19 ani. Da! Am vândut cu pasiune. Dar știți de ce? Pentru că stăteam multe ore în picioare printre rafturi, atât de multe ore încât seara când mă lua soțul meu de la serviciu, abia îmi mai simțeam tălpile. Și de ce cu pasiune? Pentru că speram ca cineva să aprecieze efortul meu și să pot primi un job unde măcar pauzele de masă să nu fie pe holuri, în frig și pe grabă.”, scrie aceasta pe Facebook.

În postarea de pe pagina ei de socializare, care ulterior a fost ștearsă, asistenta ministrului Vela explică și ce o recomandă pentru medalia de merit clasa a III-a.

Aceasta recunoaște că lucrează de 6 luni alături de cabinetul șefului MAI și se mândrește că și-a făcut ”datoria, cu pasiune și dragoste din funcția de consilier al unui ministru care a condus instituția într-una dintre cele mai dificile perioade din istoria sa postdecembristă”.

Dar, cu toate acestea, șeful a ținut să-i facă o surpriză.

Gabriela Cenușă: ”Nu am știut despre această medalie până vineri când domnul ministru mi-a spus felicitări”

”Pot doar să spun că nu am știut despre această medalie până vineri când domnul ministru mi-a spus felicitări. Poate nu o merit sau poate o merit…poate așa a considerat domnia sa. Această medalie a fost una dintre cele 79 de distincții acordate astăzi la Palatul Cotroceni pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne. Alți 31 de colegi din MAI au fost, de asemenea, avansați în grad, la propunerea ministrului afacerilor interne. Am lucrat 6 luni într-un mediu care a reprezentat și reprezintă mai mult decât o provocare, un mediu unde m-am izbit de mult praf și mai ales de multă rezistență. Dar în același timp am cunoscut și oameni minunați alături de care am făcut acțiuni pe care nu mi le-aș fi imaginat niciodată și pentru care nu au existat program sau ore prea târzii. Am fost alături de Direcția Informare și Relații Publice. O direcție altfel! Împreună cu echipa de aici și cu colega mea am încercat să conturăm acțiuni care să aducă speranța în aceste vremuri mai mult decât triste. Campania pentru donare de plasmă, campanii de conștientizare și de promovare a colegilor din teritoriu și multe altele făcute doar intern și doar cu ideile noastre. Pe lângă campaniile enumerate, proiectul în care am pus alături de colega mea și de întreaga direcție foarte mult suflet este Poliția Animalelor! Un proiect care ne bucură tuturor sufletul și care ne face să sperăm într-o lume mai bună! Mi-am făcut datoria, cu pasiune și dragoste pentru țara mea, din funcția de consilier al unui ministru care a condus instituția într-una dintre cele mai dificile perioade din istoria sa postdecembristă! Și da! Aș împărți în orice moment meritele și această distincție cu toți acei oameni curajoși care mi-au fost alături, dar și cu profesioniștii pe care i-am cunoscut aici la MAI!”, a scris Gabriela Cenușă.

Ministrul Marcela Vela mai mult decât un mentor pentru Gabriela Cenușă

În finalul postării sale, aceasta nu-l uită la numit pe șeful de la MAI ”mai mult decât un mentor”.

”Iar ministrul Ion Marcel Vela este mai mult decât un mentor, este omul care crede cel mai mult în viitor și care mi-a oferit șansa de a-i fi alături. Și dacă România s-a oprit astăzi în loc de această medalie, o fac elementul de legătură cu toți tinerii care simt că nu au nici o șansă! Și eu am simțit de atâtea ori printre lacrimi că nu am. Ce păcat că orice realizare a unei femei duce cu gândul la faptul că a fost o femeie ușoară. Păcat. Să credem în noi și în România de mâine! Este vremea schimbării mai mult ca oricând. Îmi doresc ca într-o bună zi, oamenii buni de aici să prindă voce și încredere în forțele proprii! Să ne iubim mai mult și să ne urâm mai puțin! Pe cei din sistem îi asigur că această distincție nu putea fi primită de către un cadru din MAI sau MAPN, deoarece este doar o simplă decorație de merit pentru civili, pentru munca depusă pe timp de pandemie”, și-a încheiat Gabriela Cenușă postarea.

Polițistul Marian Godină a dezvăluit despre decorarea Gabrielei Cenușă

Totul a fost dat în vileag de către polițistul Marian Godină, care a anunțat pe pagina sa de Facebook despre această decorație.

”Președintele României, Klaus Iohannis, a decorat astăzi mai mulți români. Printre zecile de decorații se numără și cea pentru asistenta ministrului de Interne, Marcel Vela. Este vorba despre Gabriela Mădălina Sîia Cenușă. Gabriela Cenușă a luat Ordinul și Medalia Națională pentru Merit pentru rezultatele remarcabile obținute în activitatea ei profesională. Gabriela Mădălina este din luna mai referent la cabinetul lui Vela. A fost înainte consilier onorific și pe la Cultură, s-a ocupat intens de zona de beauty, de automobile și a avut și un internship de reporter de noapte la o televiziune. „În urmă cu șapte ani vindeam detergent într-un supermarket, dar o făceam cu pasiune, mereu mi-a plăcut să fiu alături de oameni, printre ei și să fiu de folos“, spunea Cenușă pentru o publicație centrală. Domnule ministru Marcel Vela, e plin internetul de postarea asta și mă tem că e posibil ca acestei doamne să i se facă o nedreptate, pentru că majoritatea oamenilor se întreabă ce o fi făcut de a meritat această distincție. Chiar și eu mă întreb. Sunt sigur că ceva remarcabil o fi făcut de ați nominalizat-o pentru a fi decorată, dar suntem cu toții foarte curioși să aflăm care sunt acele fapte remarcabile din activitatea dumneaei profesională, iar odată spuse, va scăpa de critici și va putea fi felicitată așa cum se cuvine. Mă tem însă că n-a făcut nimic remarcabil, iar în acest caz, decorarea dumneaei ar reprezenta, din partea dumneavoastră, o mare bătaie de joc la adresa românilor, dar și la adresa atâtor polițiști, jandarmi și pompieri care își rup cârca prin ministerul ăsta și cu a căror activitate, nu de puține ori, vă lăudați pe Facebook”, a scris polițistul brașovean.

Regulament: Medalia Națională Pentru Merit se acordă după cinci ani

Potrivit Regulamentului privind descrierea și acordarea Medaliei Naționale Pentru Merit din 29.06.2000,  decorarea cu Medalia Națională Pentru Merit se poate face numai după îndeplinirea, cu rezultate deosebite, a unor funcții civile și militare timp de cel puțin 5 ani.

Așa arată medalia pentru merit civili clasa a-III-a
Așa arată medalia pentru merit civili clasa a-III-a

Și vedem că Gabriela Cenușă este în slujba ministrului Vela din luna mai! Medalia Națională Pentru Merit este cea de a treia medalie națională în ierarhia decorațiilor, pe timp de pace, și a patra în ierarhia decorațiilor militare de război, care se poate acorda cetățenilor români și străini, pentru a recompensa serviciile importante civile și militare aduse statului român pe timp de pace sau pe timp de război.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/eroii-de-la-colectiv-decorati-de-iohannis

https://www.click.ro/news/national/klaus-iohannis-la-decorat-pe-scriitorul-radu-paraschivescu-de-ziua-nationala

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net