Cine este Gabriela Ciot, propunerea PSD pentru funcția de comisar european

Ultima actualizare:

    Gabriela Ciot are 44 de ani și este secretar de stat la Ministerul de Externe
Gabriela Ciot are 44 de ani și este secretar de stat la Ministerul de Externe

Gabriela Ciot este a treia propunere pentru funcția de comisar european din partea României. Asta după ce Rovana Plumb a fost respinsă în urma audierilor din Comisia Juridică a Parlamentului European, iar Dan Nica a fost refuzat de Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

Premierul Viorica Dăncilă a avut ieri, 1 octombrie, o convorbire telefonică cu Ursula von der Leyen, căreia i-a comunicat decizia PSD de a-l nominaliza pe Dan Nica pentru postul de comisar european.

Președintele Comisiei Europene nu a fost încântat de propunere și i-a cerut șefului Guvernului să-i trimită și o femeie.Dăncilă s-a gândit la Gabriela Ciot.

Gabriela Ciot are un CV impresionant

Aceasta are 44 de ani și din 20 septembrie 2017 ocupă funcția de secretar de stat pentru afaceri europene, în cadrul Ministerului de Externe.

Totodată, Ciot este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, iar în 2015 a obținut abilitarea pentru conducerea de doctorate în domeniul relații internaționale și studii europene.

De asemenea, este Directorul Școlii Doctorale „Paradigma Europeană” din cadrul Facultății de Studii Europene și coordonează programele de masterat Management și negocieri internaționale și europene și Cultural Diplomacy and International Relations. Coordonează Centrul pentru Negocieri Internaționale și Europene, de la Universitatea Babeș-Bolyai, dar și secția de Diplomație Culturală (ICD Berlin, filiala Cluj-Napoca).

Gabriela Ciot are două doctorate: unul în Științe ale Educației obținut în 2009 la Universiteit Ghent din Belgia și altul în Relații Internaționale și Studii Europene, luat în 2012 la Universitatea Babeș-Bolyai.

„Cred că știm cu toții un lucru, că Președinția română a Consiliului UE a fost una de succes. Dacă vă uitați, la foarte multe dezbateri din PE, reprezentantul președinției rotative a fost Gabriela Ciot. Deci, eu am lucrat foarte bine cu George Ciamba, dar și cu secretarul de stat Gabriela Ciot”, a spus Viorica Dăncilă.

Studenții au cerut o anchetă în cazul Gabrielei Ciot

Există însă și o controversă legată de prezența ei la cursurile de la UBB, după numirea ca secretar de stat. În această vară, studenții au cerut o anchetă asupra prezenței acesteia la cursurile asumate de la Facultatea de Studii Europene din cadrul Universității Babeș-Bolyai în 2017/2018 și 2018/2019, potrivit monitorulcj.ro.

Ei au droit să afle dacă Ciot „a fost suplinită la facultate, în Cluj-Napoca, cât timp își exercita mandatul de secretar de stat în București, dacă a respectat suma totală a orelor de muncă dintr-o normă didactică sau de cercetare și au cerut explicații cu privire la prezența acesteia în cadrul universității, în general în weekend-uri”.

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/rovana-plumb-da-totul-ca-sa-fie-comisar-european-si-sacrificat-doua-case

https://www.click.ro/news/national/decizie-definitiva-rovana-plumb-nu-va-fi-comisar-european

https://www.click.ro/news/national/dan-nica-propus-de-viorica-dancila-pentru-postul-de-comisar-european

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net