Cine este George Simion, candidatul independent care a strâns mai multe voturi decât PSD în Diaspora

Ultima actualizare:
Aceasta este echipa de campanie care a reușit să bată PSD în Diaspora și Republica Moldova
Aceasta este echipa de campanie care a reușit să bată PSD în Diaspora și Republica Moldova

Alegerile europarlamentare din 2019 au adus printre multe surprize și cea numită George Simion. Acesta a fost unul dintre candidații independenți la alegerile europarlamentare și a reușit două performanțe extraordinare: să bată în diaspora PSD și să bată”la general”UNPR, partidul lui Gabriel Oprea cu Anghel Iordănescu și Ilie Năstase pe listă

Cine este George Simion? Un activist civic de 32 de ani, unul dintre cei trei candidați independenți care au participat la alegerile europarlamentare. Născut pe 21 septembrie 1986, în Focșani, George este unul unul dintre cei mai cunoscuți activiști civici români, recunoscut mai ales pentru campanile sale dedicate unirii României cu Basarabia. Este fondator al Platformei Unioniste Acţiunea 2012 şi al Alianţei pentru Centenar. A absolvit Liceul Gheorghe Lazăr din București în 2005. A urmat până în 2008 cursurile de licenţă ale Facultăţii de Administraţie şi Afaceri a Universității din București. A urmat programul de masterat la Universitatea Alexandru Ioan Cuza”din Iași, în perioada 2008-2010, cu specializarea „Crimele comunismului”.

George Simion, candidatul la europearlamentare

Peste 120.000 de voturi a reuşit să adune echipa de campanie a lui George Simion în Diaspora și Republica Moldova. George Simion și-a desfășurat campania de candidat independent la alegerile europarlamentare din 2019 sub sloganul „România Mare în Europa‟. Lansarea oficială a candidaturii a avut loc pe 12 ianuarie 2019 cu o platformă bazată pe interesul naţional: unirea Basarabiei cu România, protejarea drepturilor românilor din comunităţile istorice, sprijinirea românilor din judeţele Harghita și Covasna, valorificarea potenţialului Diasporei și contracararea a ceea ce el numeşte „sistemul mafiot”. În cele din urmă a obținut în total 1, 24 la sută din voturile exprimate, în timp ce UNPR a obținut 0, 6 la sută cu mult mai cunoscuții Anghel Iordănescu și Ilie Năstase pe listă. Potrivit adevărul.ro, cu o echipă de doar 13 oameni, toți voluntari, George Simion a bătut coloșii PSD, ALDE, PRO România în Diaspora. Victoria lui George Simion este cu atât mai importantă cu cât partidele învinse, sunt organizații cu milioane de euro la dispoziţie, ce au acces la resurse publice, au primari, ce îşi angajează profesionişti în campaniile electorale şi care totuşi nu au reuşit să-l depăşească pe George Simion în Diaspora sau în Republica Moldova.

George Simion activistul civic

Este autorul mai multor campanii pentru unirea României cu Basarabia. Astfel, este unul dintre principalii inițiatori în 2013 a campaniei de strângere de semnături pentru facilitarea procesului de obţinere a vizelor de către basarabeni, „Aducem Basarabia acasă”. Campania „Fără paşaport în Basarabia”, a fost lansată de George Simion în 2015 și s-a soldat cu o hotărâre a guvernului Republicii Moldova, prin care românii pot trece Prutul doar în baza cărţii de identitate simple, fără a fi nevoie de paşaport. În 2018, George Simion este organizatorul „Marii Adunări Centenare‟ de la Chişinău, la care au participat 100 000 de unionişti şi a Marșului Centenarului, lansat pe 1 iulie la Alba Iulia, marş desfăşurat pe jos până la Chişinău, pe o distanţă de 1300 de km, prin locurile importante pentru Primul Război Mondial și Marea Unire.

George Simion, are interdicţie de intrare în Republica Moldova

George Simion este considerat indezirabil pe teritoriul Republicii Moldova, având cinci interdicţii de intrare pe teritoriul acestui stat. Prima interdicție a primit-o pe 16 decembrie 2014 iar ultima pe 1 octombrie 2018. În prezent, are interdicţie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pe o perioadă de cinci ani.

George Simion implicat în scandalul campaniei

Pe 17 mai, George Simion, liderul Mișcării Unioniste, care candidează independent la Parlamentul European, a acuzat că fost bătut de „extremiști maghiari” la Cimitirul Internaţional al Eroilor Valea Uzului. Împreună cu alți doi activiști civici, George Simion se afla în vizită în zonă, s-a deplasat după ce pe rețelele sociale au apărut imagini cu mai multe cruci din cimitir, ridicate pentru eroii români, acoperite cu saci negri de gunoi. Nici până acum poliția nu a descoperit cine a acoperit crucile

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net