VIDEO Cine este misteriosul bărbat în alb, "măcelarul" românilor din Piaţa Victoriei

Ultima actualizare:

    Foto: Nick Stavre
Foto: Nick Stavre

Îmbrăcat în alb, cu o eșarfă pe față și în jurul gâtului, foarte autoritar dar și foarte respectat de jandarmi! În mai multe imagini și filmulețe cu violențele din noaptea de vineri spre sâmbătă se regăsește acest personaj misterios, despre care nimeni nu pare să știe nimic. El apare brusc în „locurile fierbinți” și le dă indicații clare jandarmilor: unde să atace, cu ce să atace, pe cine să ridice.

Conform informațiilor obținute de Click!, se pare că este vorba despre colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv, comandatul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române. Cu el a avut de-a face și jurnalistul  hotnews.ro, Robert Mihăilescu, care a fost agresat.

„Transmiteam live intervenția jandarmilor. Bărbatul în alb m-a prins de mână și mi-a smuls telefonul. I-am strigat că sunt ziarist și am ridicat mâinile deasupra capului, cu legitimația care se afla la gât ridicată în aer. Bărbatul m-a tras în mijlocul jandarmilor, cărora le-a spus: 'Luați-l și pe ăsta'. Unul dintre jandarmi m-a lovit cu pumnul și m-a împins în spatele cordonului în timp ce un al jandarm mi-a mai dat un picior în spate. I-am cerut să îmi dea telefonul înapoi, spunându-le din nou că sunt ziarist. Un jandarm m-a înjurat și m-a lovit cu piciorul. În acest timp, un alt jandarm zdrobea de asfalt telefonul meu”, ne-a povestit Robert Mihăilescu, care a și depus plângere la poliție și la Parchetul Militar.


    El este colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv, misteriosul barbat imbracat in alb care ii dirija pe jandarmi in Piata Victoriei
El este colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv, misteriosul barbat imbracat in alb care ii dirija pe jandarmi in Piata Victoriei

Ziarul Click! cere Jandarmeriei și ministrului de interne numele celui care a coordonat represiunea împotriva românilor care au demonstrat pașnic în Piața Victoriei.

Ce ne-a povestit jurnalistul hotnews.ro Robert Mihăilescu

  • Vineri seară, eu am surprins momentul în care jandarmii au spart piața. Eram între cordonul de jandarmi şi protestatari. Am mers după grupul de jandarmi care a blocat accesul dinspre Calea Victoriei spre piaţă, încercând sa ajung spre manifestanţi, pentru a filma mai bine. Câţiva jandami au încercat să îmi blocheze accesul, unul a idicat bastonul în aer, i-am arătat legitimaţia de ziarist, care era la gât, şi am trecut în faţa liniei de jandarmi. 
  • În timp ce mă îndreptam într-acolo, în stânga mea, am văzut cum un bărbat de vreo 35-de ani, care era cu fiul său, era trîntit la pământ de jandarmi, deși stăteau amândoi lipiți de un zid fără cel mai mic semn de agresivitate. Am pornit telefonul să filmez scena dar nu am surprins decât momentul când bărbatul se ridica de pe asfalt - rămăsese  fără tricou - și întreba unde e fiul lui. 
  • L-am urmat spre jandarmi și de-aici am început să filmez live. Un grup masiv de manifestanţi se afla pe Calea Victoriei, la prima intersecţie. Mulţi erau aşezaţi pe asfalt. După câteva minute jandarmii au început să strângă perimetrul și să arunce masiv cu gaze lacrimogene spre manifestanţi. Vizibilitatea scăzuse puternic. Jandarmii au început să acţioneze rapid şi agresiv. Între ei, în partea dreaptă a cordonului, cum te uiţi dinspre Calea Victoiei spre piaţă, un bărbat în costum alb era imediat în spatele jandarmilor care aruncau grenadele lacrimogene şi părea să coordoneze intervenţia. 
  • Pe finalul filmării, se pot vedea doi-trei tineri care stăteau rezemați de zidul unde este o firmă de jocuri de noroc, Admiral. Şi ei, total paşnici. Bărbatul în alb le-a făcut semn jandarmilor să se ducă spre ei. Apoi, a început să vină spre mine, dar a lăsat senzația că o ia în dreapta. Eu eram cu legitimația la gât, la vedere, și eram în live pe pagina de Facebook a Hotnews.ro. Aveam în continuare legitimația la gât. Brusc, bărbatul în alb a schimbat direcţia, mi-a smuls telefonul din mână și a spus „Luați-l și p-ăsta!”
  • Am ridicat legitimația deasupra capului și am strigat presă, presă! Un jandarm a vrut să mă lovească cu pumnul, în timp ce altul mă prinsese de mâini. M-am ferit, m-a şters cu pumnul peste cap. Am mai luat un pumn în spate, după care am fost aruncat în spatele liniei de jandarmi și mi s-a strigat să mă duc acasă, printre înjurături. 
  • Am făcut trei pași în spate și le-am strigat jandarmilor să îmi dea telefonul, precizând din nou că sunt ziaist. Moment în care unul dintre ei mi-a zis „Aaa, acum vorbești românește!” Bănuiesc că a crezut că am spus „Press” în loc de „Presă”. Un alt jandarm mi-a dat un picior pe coapsa stângă. Altul a venit spre mine cu bastonul ridicat. M-am îndepărtat mergând cu spatele şi cu faţa spre jandarmi. Am văzut un alt jandarm care rupea în mână un telefon negru, ca al meu, și apoi l-a zdrobit cu piciorul pe asfalt. Bănuiesc că era telefonul meu. 
  • Am depus plângere la Secția 1 de Poliție, unde ofițerii s-au comportat exemplar. Unul dintre ei m-a ajutat să trimit un mesaj soţiei de pe contul lui de Facebook. Mi s-a spus că voi fi contactat de un procuror militar. Am fost în noaptea de vineri spre sâmbătă la Spitalul de Urgență pentru constatarea agresiunii şi a doua zi la IML. 
  • Senzaţia mea este că jandarmii au încercat să scape de înegistrarea scenei şi pentru asta au distrus telefonul mobil. 
  • Interesant este că jandarmii au înregistrat şi ei momentul, pentru că în cordonul de jandarmi era un angajat de-al lor care a filmat întreaga scenă.

Le-a dat prea multe ordine jandarmilor și i-a ciocnit cap în cap 

O filmare care a devenit virală pe Facebook îl arată pe bărbatul îmbrăcat în alb dându-le jandarmilor mai multe ordine deodată în haosul generat în Piața Victoriei. Din cauza directivelor contradictorii, doi jandarmi s-au ciocnit cap în cap, unul dintre ei abia revenindu-și în urma contactului!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net