Premierul Dăncilă îl propune pe Victor Negrescu pentru postul de comisar european, chiar dacă Ursula von der Leyen, președintele ales al Comisiei Europene ar prefera o femeie pentru acest post. Victor Negrescu este în politică de la 17 ani.


Ursula von der Leyen a cerut din nou României să ia o hotărâre cât mai repede, pentru a ajunge la un consens între cele două instituții, în ceea ce privește propunerea pentru postul de comisar european. Viorica Dăncilă îl propune pe Victor Negrescu pentru acest post important, după ce propunerile anterioare, Rovana Plumb și Dan Nica, au fost respinse.

Cine este Victor Negrescu

  • Victor Negrescu este considerat unul dintre cei mai experimentați politicieni în relația cu Uniunea Europeană, cu puternice conexiuni la Bruxelles la nivelul tuturor grupurilor politice și birocraților europeni. 
  • S-a născut pe 17 august 1985 (34 de ani), în București.
  • Victor Negrescu a terminat studiile preuniversitare în străinătate, în cadrul Longchamp School – Bruxelles, Belgia (1997-1998), Notre Dame des Champs Institute – Bruxelles, Belgia (1998-2001), „Victor Duruy“ Highschool – Paris, Franţa (2001-2004).
  • Este licenţiat în ştiinţe politice în cadrul Universităţii Bucureşti în anul 2008 şi masterand în afaceri europene şi internaţionale al Universităţii Pierre Mendes France / IEP Grenoble.
  • Doctoratul în ştiinţe politice şi afaceri europene îl obţine în anul 2011, în cadrul SNSPA după parcurgerea unui stagiu academic la Colegiul European din Brugges.
  • În anul 2012 obţine un MBA din partea Academiei de Studii Economice şi CNAM Paris.
  • Victor Negrescu este în politică de la 17 ani, fiind mai întâi simpatizant al Partidului Socialist din Franţa şi ulterior membru al Partidului Social Democrat din România.
  • Victor Negrescu a avut mai multe funcții în PSD: la 19 ani a fost vicepreședinte și purtător de cuvânt al organizației PSD Sector3, la 24 de ani a fost președintele organizației PSD Alba, iar de la 30 de ani a ajuns vicepreședinte PSD.
  • A fost ministru delegat pentru afaceri europene, din 2017. A fost cel mai tânăr europarlamentar român: la 29 de ani a fost ales în mandatul 2014-2017.
  • Vorbește mai multe limbri străine: franceză, engleză, italiană, germană, rusă.

Citește și:

Viorica Dăncilă îl propune pe Victor Negrescu pentru postul de comisar european

Dan Nica, propus de Viorica Dăncilă pentru postul de comisar european, respins de președintele CE

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/7GWXWL3tv2Y" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

 
 
Loading...