Cine-i vinovat că Mihăiţă a căzut pe geamul grădiniţei?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Îl cheamă Mihai şi are aproape 4 ani . A vrut să meargă la toaletă, dar a ajuns pe un pat de spital. Două cercuri pe ciment, o bandă cu inscripţia Poliţia, aruncată neglijent, un tobogan mutat. Aşa arăta ieri locul din spatele Grădiniţei 195 din cartierul bucureştean Militari, unde a căzut copilul, de la peste 10 metri înălţime.

„Să nu te urci pe nimic", „să nu pleci singur nicăieri", „Ai grijă ce faci că mama şi tata te aşteaptă întreg acasă!".

Sunt cuvintele pe care le adresau ieri părinţii micuţilor, în timp ce îi luau acasă de la grădiniţa 195 de pe Bd. Iuliu Maniu. Strânşi în curtea instituţiei, zeci de mame, taţi sau bunici comentau în şoaptă incidentul petrecut joi, 20 octombrie, la ora 11.30.

Atunci Mihai a vrut la baie, unde a fost trimis singur. Se pare că micuţul s-a blocat înăuntru şi pentru a ieşi, s-a urcat pe geamul toaletei aflat la mansarda clădirii grădiniţei şi a căzut în gol de la peste 10 metri înălţime.

A ajuns la Spitalul Bagdasar-Arseni cu răni grave la cap. A fost operat şi acum este la terapie intensivă. Suspect este însă faptul că, potrivit primelor cercetări, poliţia a fost anunţată de personalul de la Camera de Gardă a spitalului şi nu de cel al grădiniţei.

Reprezentanţii instituţiei de învăţământ au susţinut iniţial că micuţul a căzut de pe tobogan, dar ulterior şi-au schimbat declaraţia. Majoritatea părinţilor auziseră despre tragedie.

„Nu au fost probleme niciodată la grădiniţă, dar e adevărat că sunt mulţi copii şi puţin personal” Maria Viziru, mamă

simeon stalpnicul png

Nimeni nu ştia amănunte, fiecare îşi strângea mai bine de mână sau la piept copilul, după care grăbea pasul. „Niciodată nu au fost probleme aici şi mă mir ce se întâmplă", povesteşte Maria Viziru, una dintre mame. Eduard are 6 ani, este la grupa pregătitoare şi ştie pe toată lumea din grădiniţă. Îşi aduce aminte de Mihai sau cel puţin aşa crede. „Mă jucam mereu cu el, era buburuză", declară nonşalant puştiul.

Bunica Nina nu îşi face griji despre siguranţa copiilor. „Cred că reducerile de salarii şi de personal sunt vinovate pentru ce se întâmplă. Singura vină pe care le-o fac este că puteau pune grilaje la geamuri. Aşa copilul nu ar mai fi căzut".

Deocamdată, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, Procuraturii şi ai Poliţiei Capitalei au efectuat primele audieri în anchetă. Au fost luate la întrebări 12 persoane, adică tot personalul instituţiei aflat la ora aceea la serviciu. Grădiniţa 195 este cea mai aglomerată din sectorul 6, cu 520 de copii împărţiţi în 16 grupe.

«Copilul e în continuare în comă» dr. Alexandru Taşcu, Spitalul Bagdasar-Arseni

''Există semne bune privind evoluţia postoperatorie, dar copilul este în continuare în comă, intubat", a mai declarat dr. Taşcu.

El a precizat că diagnosticul pus la internarea copilului este „plagă cranio-cerebrală, cu afectarea creierului" şi multiple leziuni osoase. „Copilul este monitorizat în ATI. S-a efectuat şi o reconstrucţie craniană, după ce au fost rezolvate leziunile", a spus medicul Taşcu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net