Cei zece pacienţi care au murit în incendiul de la secţia ATI a Spitalului din Piatra Neamţ sunt şapte bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 67 şi 86 de ani. Ei erau internaţi în stare critică.


”În urma incendiului, zece pacienţi care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI şi-au pierdut viaţa. Este vorba de şapte bărbaţi şi trei femei cu vârsta cuprinsă între 67 şi 86 de ani. Ceilalţi şase pacienţi, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferaţi sâmbătă noapte către Spitalul modular din Leţcani”, anunţă unitatea medicală.

Conducerea SJU Piatra Neamţ a luat toate măsurile pentru a asigura o continuitate a activităţii de salvare a vieţilor pacienţilor care necesită ventilaţie mecanică.

”Astfel, în cadrul UPU a fost amenajat un salon cu două paturi pentru ATI. În acelaşi timp, s-au început demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unităţii sanitare, a unui salon pentru ATI”, precizează reprezentanţii spitalului.

Citeşte şi

UPDATE Cine este medicul rănit grav la Piatra Neamţ. "S-a aruncat în flăcări pentru a-i salva". A fost transferat în Belgia

Imagini de groază de la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț. Flăcările au mistuit totul

În cursul nopţii, conducerea Spitalului a realizat o listă cu necesarul de materiale şi echipamente, urmând ca aceasta să ajungă la Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Neamţ, astfel încât să fie găsite soluţii rapide şi bune pentru ca pacienţii în stare critică să primească îngrijirile de care au nevoie în unitatea medicală judeţeană.

 

 
 
Loading...