Cine sunt primii pacienți din România, tratați cu Remdesivir. Ce spune medicul Virgil Musta

Ultima actualizare:

    Medicamente pentru bolnaviwww.clicksanatate.ro
Medicamente pentru bolnaviwww.clicksanatate.ro

Vești bune pentru pacienții cu coronavirusdin România. Remdesivir, unul dintre cele mai promiţătoare antivirale pentru tratamentul COVID-19, a ajuns în țara noastră. De câteva zile, cu acest medicament sunt tratați bolnavi din Timișoara, aflați în stare gravă. Medicul Virgil Musta spune că în lume, cei care au fost tratați cu acest medicament au avut evoliții bune. De altfel, în SUA, medicamentul a devenit noul standard de tratament.

30 de doze de Remdesivir intră în protocolul național de terapie pentru bolnavii de coronavirus. O parte din acestea a ajuns deja la Timișoara. În același timp, în SUA, oamenii de știință au descoperit că medicamentul are rezultate foarte bune și va fi introdus în tratamentul persoanelor infectate.

Medicul Virgil Musta, șef secție boli infecțioase la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a vorbit la Digi24 despre acest tratament.

„La nivel mondial sunt diferite încercări în trerapia pentru COVID-19. Sunt studii clinice în diferite faze cu diferite scheme terapeutice, sunt tot felul de molecule noi sau unele care au fost folosite în terapii pentru alte afecțiuni care se încearcă în COVID. Remdesivir e unul dintre acestea. SUA are o experiență mai mare, iar studiile clinice arată o eficiență sporită față de celeltate. Depinde și de țara care face studiul. China zice că nu a avut rezutate foarte bune cu Remdesivir, ei au rezultate mai bune cu produsele lor. E și un război economic”, a explicat Musta.

Medicul Virgil Musta spune că pacienții vor fi tratați cu Remdesivir
Medicul Virgil Musta spune că pacienții vor fi tratați cu Remdesivir

Medicul a mai spus că Europa a acceptat această terapie compasională, iar Spitalul Victor Babeș din Timișoara a primit mai multe doze din acest medicament compasional pentru a fi administrat pacienților cu forme severe de boală.

„E un antiviral care a fost folosit în diferite patologii, inclusiv Ebola, cu efecte bune sau mai puțin bune, studiile sunt contradictorii și acolo. Dar a fost folosit pentru forme severe și critice pentru pacienții COVID, iar clinic, cei care au studiat această patologie au arătat o evoluție foarte bună. După administrare, starea generală s-a îmbunătățit mulți dintre pacienți care au fost chiar critici au depășit această fază”, a spus Musta.

Medicul a precizat că la spitalul din Timișoara, această terapie este folosită la pacienții în stare foarte gravă, începând de alaltăieri.

„În două zile nu poți spune un rezultat. Vom avea și noi studiul nostru și vom putea face o analiză”, a spus el. Medicul spune că medicamentul nu este cunoscut să aibă efecte adverse îngrijorătoare sau dătătoare de moarte, de aceea a acceptat folosirea lui pe pacienții de la Timișoara.

Medicul a explicat că firma producătore, probabil din cauză că nu avea stocuri suficiente, a oferit inițial tratamentul doar pentru femeile gravide, iar acum au dat această medicație câtorva clinici de boli infecțioase.

Remdesivir ajunge de asemenea la bolnavi din Iași și București. Agenția Națională a Medicamentului anunța la sfârșitul săptămânii trecute că 30 de doze urmează să ajungă în România.

Rezultate bune în SUA

Doctorul Anthony Fauci, expertul de vârf al SUA în bolile infecțioase spune că medicamentul antiviral Remdesivir, momentan în teste și produs de compania Gilead Sciences, va deveni, cel mai probabil standardul în tratarea Covid-19

Oficialul american de rang înalt a transmis că testele făcute de compania Gilead Sciences au arătat că anumiți pacienți s-au recuperat mai repede de la boala cauzată de coronavirus, potrivit Reuters.

Rezultatele preliminare ale studiului făcut de guvernul SUA arată că pacienții cărora li s-a administrat Remdesivir s-au vindecat cu 31% mai repede decât cei care au primit un placebo.

Președintele Donald Trump a spus, într-o întâlnire de la Casa Albă, că raportul Gilead este o veste bună.

Remdesivir, medicament care a eșuat ca tratament pentru Ebola, este folosit împotriva COVID-19 pentru că este făcut să dezactiveze mecanismul prin care anumite virusuri produc copii ale lor și distrug sistemul imunitar al gazdei.

Citește și: 

Al doilea val de coronavirus, în iarnă. Directorul CDC: Probabil că va fi și mai devastator

Vom trăi cu noul coronavirus încă doi ani! Nelu Tătaru: ”Un vaccin, încă departe”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net