Cine sunt românii vindecați de coronavirus. Copilul de un an şi jumătate din Bacău cu COVID-19 se simte bine

Ultima actualizare:

    Foto: Inquam Photos
Foto: Inquam Photos

Încă trei români au fost vindecați de coronavirus, la Timișoara Este vorba despre tânăra de 26 de ani care a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că a părăsit domiciliul, deși se afla în izolare (caz 27), un bărbat de 40 de ani și fiica sa de 16 ani (cazurile 9 și 11), toți trei din Hunedoara. Ei sunt acum internați la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara și urmează să fie externați.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că ultimele două teste ale acestora au ieșit negative, astfel că pot fi declarați vindecați. De la izbucnirea epidemiei de coronavirus, nouă persoane au fost vindecate. S-au vindecat de coronavirus o pacientă de 38 de ani, un bărbat de 47 de ani, o fată și un băiat de 16 ani, o adolescentă de 15 ani, toți internați în spital la Timișoara, și primul caz de român infectat cu coronavirus, tânărul de 25 de ani din Gorj. În România, la ora transmiterii acestei știri, sunt 102 cazuri confirmate cu coronavirus.De asemenea, copilul de un an şi jumătate din Bacău internat din cauza coronavirusului are o stare generală este bună. Acesta a fost internat sâmbătă la prânz la Spitalul de Boli Infecţioase, el fiind adus la Iaşi de la Spitalul Judeţean Bacău cu o stare generală bună, anunță Agerpres.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a declarat, sâmbătă, că starea copilului de un an şi jumătate din Bacău internat din cauza coronavirusului, este bună. „Copilul are o stare generală foarte bună. Trebuie să vedem dacă suportă uşor boala, ce simptomatologie are şi după aceea stabilim tratamentul care trebuie aplicat. Se poate să fie un asimptomatic, dar poate fi sursă de infecţie”, a declarat dr. Carmen Dorobăţ.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase a spus, totodată, că se încearcă găsirea unei soluţii pentru ca în perioada spitalizării copilul să nu fie separat de mamă. „Vom face în aşa fel încât mama să stea cu el. Dorim să asigurăm protecţia mamei, vom gândi o zonă specială. Este foarte greu să iei o decizie şi să spui că îi desparţi. Subliniez, virusul acesta aceste deosebit de contagios. Ceea ce putem noi să facem este să îi explicăm tot ceea ce trebuie să ştie despre acest virus, să o învăţăm tot ceea ce înseamnă spălat pe mâini, dezinfectat şi aşa mai departe”, a declarat dr Carmen Dorobăţ. Potrivit acesteia, în Spitalul de Boli Infecţioase sunt alte opt persoane internate după ce au fost confirmate cu coronavirus, starea generală de sănătate a acestora fiind bună.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image png
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net