Cine va fi premierul României? Două nume sunt cele mai sigure: Ponta și Dragnea

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea pare că vrea să fie premierFoto: Arhiva Click!
Liviu Dragnea pare că vrea să fie premierFoto: Arhiva Click!

PSD a obținut o victorie categorică la alegerile parlamentare de duminică, 11 decembrie, după ce le-a promis alegătorilor din a doua cea mai săracă țară din Uniunea Europeană că va pompa miliarde de euro în creșteri salariale și tăieri de taxe. Numele viitorului premier nu pare tocmai un mister. Liviu Dragnea a dat câteva indicii că nu exclude numirea sa în fruntea Guvernului.

„Financial Times” a enumerat printre nominalizații considerați cei mai „probabili” pentru postul de premier pe vicepremierul Vasile Dîncu, „membru proreformist al PSD”, pe Victor Pontea și pe Liviu Dragnea.

Nominalizarea lui Dragnea sau a lui Ponta este de natură să genereze împotrivirea președintelui Klaus Iohannis, potrivit Digi24. Șeful statului a exclus numirea unui premier care ar face obiectul unei anchete pentru corupție. Ponta este pus sub acuzare, în timp ce Dragnea a fost condamnat pentru fraudă electorală în aprilie. 

Rezultatele arată o revenire remarcabilă pentru PSD, la un an după ce fostul lider și prim-ministru, Victor Ponta, a demisionat, urmărit de acuzații de spălare de bani, evaziune fiscală și fals în înscrisuri. De asemenea, votul de duminică arată că valul de mânie populară stârnită de corupția larg răspândită s-a diminuat semnificativ, făcând loc dorinței de a avea venituri mai mari, într-o țară în care salariul mediu este printre cele mai mici din Uniunea Europeană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net