Cioloș și Anca Dragu nu au venit la audierile pentru”gaura” din buget

Ultima actualizare:

    Dacian Cioloși și Anca Dragu nu au venit la audieri, dar au trimis scrisori
Dacian Cioloși și Anca Dragu nu au venit la audieri, dar au trimis scrisori

Comisiile parlamentare de buget-finanţe i-au chemat astăzi pe fostul premier, Dacian Cioloş, şi pe fostul ministru de Finanţe, Anca Dragu. Aceștia ar trebui fi să dea explicații despre rectificările bugetului de anul trecut.

"Ne reîntâlnim mâine (joi - n.r.) la ora 11.00. Avem trei invitaţi importanţi: domnul Dacian Cioloş, doamna Anca Dragu şi domnul Vasile Dâncu. Sunt invitaţi, nu pot să confirm că vor veni", a declarat, ieri, preşedintele Comisiei de buget a Camerei Deputaţilor, Leonardo Badea.

Și nu au venit. Vasile Dâncu a anunţat că este plecat în străinătate şi şi-a exprimat disponibilitatea de a veni săptămâna viitoare, iar fostul permier, dar și fostul ministru de Finanțe au trimis argumentele în scris.

"Aşa cum am convenit şi comunicat domnului Leonardo Badea, preşedintele Comisiei de Buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, având în vedere caracterul tehnic al analizei propuse, consider că demersul dumneavoastră trebuie să beneficieze de suportul tehnic al direcţiilor de specialitate din ministerele implicate în construcţia şi execuţia bugetară din 2016. În sensul celor mai sus menţionate şi în speranţa că în acest fel putem să ajutăm la o mai bună înţelegere a modului în care se fac şi se realizează proiecţiile bugetare anuale, susţin şi vă transmit răspunsul doamnei Anca Dragu, ministrul Finanţelor Publice în mandatul meu", se arată într-o scrisoare semnată de Dacian Cioloş şi transmisă Comisiei Buget, finanţe şi bănci.

”Prezența personală ar accentua caracterul politic”

Cioloş a atras atenţia asupra faptului că prezenţa sa în faţa comisiei ar accentua caracterul politic. "În speranţa că veţi înţelege că o prezenţă personală în cadrul unor audieri, care au ca obiect lămurirea unor aspecte tehnice, ar accentua caracterul politic al unor astfel de dezbateri", a conchis Cioloş.

"Am transmis deja materialul tuturor membrilor comisiei şi urmează ca acest material să fie analizat şi dezbătut la o întâlnire viitoare. Sunt puncte de vedere pe care noi dorim să le analizăm în mod trsnsparent, să formulăm răspunsul la cele 17 întrebări şi să identificăm şi instrumente de bune practici. Este important ca pe viitor rectificările şi execuţiile bugetare să fie îmbunătăţite", a declarat deputatul PSD Leonardo Badea. Decizia foştilor guvernanţi de a nu se prezenta în faţa Comisiei Buget, finanţe şi bănci a generat critici  din partea unora dintre membri.

"Puteau să vină foarte simplu aici să ne explice tot atât de frumos, nu să avem două materiale în contradicţie, sinteza raportului Curţii de Conturi şi materialele transmise de dânşii. Nu are rost să-i mai întrebăm doar ca să facem corespondenţă. Avem părerea dânşilor, avem toate celelalte date şi o să tragem concluziile săptămâna viitoare", a transmis senatorul PSD Viorel Arcaş. Membrii Comisiilor de buget-finanţe analizează rectificările bugetare din 2016, date de Guvernul Cioloş, termenul de depunere a raportului fiind data de 15 februarie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net