Circ la Circul Metropolitan. Bogdan Stanoevici, directorul instituției, a fost demis de primarul general al Capitalei

Ultima actualizare:

    Bogdan Stanoevici a anunțat că va candida pentru scaunul ocupat acum de Gabriela Firea
Bogdan Stanoevici a anunțat că va candida pentru scaunul ocupat acum de Gabriela Firea

La doar nouă zile după ce a fost ales candidat la funcția de primar general din partea unui partid, directorul Circului Metropolitan, actorul și regizorul Bogdan Stanoevici a fost demis de Gabriela Firea, șefa dar și contracandidata sa.

Pe 25 ianuarie, partidul”Ader la Democrație, Educație și Dezvoltare” (ADER), condus de fostul membru PSD Neculai Onţanu, şi-a lansat candidatul pentru Primăria Capitalei, Este vorba despre directorul Circului Metropolitan Bucureşti, Bogdan Stanoevici.”Eu mi-am anunţat candidatura la Primăria Sectorului 2 al Capitalei din partea partidului ADER acum o săptămână, iar astăzi am decis să anunţăm candidatul în cursa pentru scaunul de edil-şef al Capitalei, în persoana domnului Bogdan Stanoevici", a declarat Neculai Onţanu președintele ADER. Coincidență sau nu, la câteva zile, pe 3 februarie, reprezentanţii Primăriei Bucureşti au anunţat printr-un comunicat că mandatul lui Bogdan Stanoevici în fruntea Circului Metropolitan Bucureşti a încetat. Deocamdată nu se știe cine se ocupa de destinele Circului Metropolitan, după expirarea preavizului lui Bogdan Stanoevici. În acest moment director adjunct este artista Sanda Ladoși, care a venit în instituție odată cu Stanoevici, dar nu se știe dacă va pleca odată cu acesta sau va rămâne.

Bogdan Stanoevici demis de șefa și contracandidata sa

Oficial, motivele demiterii nu sunt politice ci se datorează greșelilor managerial ale lui Bogdan Stanoevici. Ele au fost descoperite de o misiune de control efectuată de Corpul de Control al Primarului General, din care”rezultă un management defectuos la nivelul instituţiei conduse de Bogdan Stanoevici, atât în calitate de angajator, cât şi în calitate de ordonator terţiar de credite“.”Conform raportului, «în decursul anilor 2017 – 2018, au fost achiziţionate trei producţii artistice din străinătate în valoare totală de 595.000 euro, care au adus încasări totale de doar 52.000 euro, deşi managerul are ca atribuţie principală 'urmărirea modului de realizare a veniturilor proprii programate şi găsirea de soluţii pentru creşterea acestora'». Din analiza modului în care au fost încheiate aceste contracte s-au constatat mai multe deficienţe, dintre care amintim: - nu a fost prezentată modalitatea prin care s-a ajuns să fie ales producătorul extern; - contractele externe sunt semnate doar de managerul instituţiei şi nu prezintă viza de control financiar preventiv propriu şi nici viza de legalitate juridică. Desi existau posturi vacante în organigrama Circului Metropolitan Bucureşti, managerul a preferat să lucreze pe contracte de colaborare: la nivelul anului 2018 au fost încheiate "contracte de colaborare, atât cu colaboratorii externi cât şi cu proprii angajaţi: 1.138 contracte de colaborare încheiate în baza Legii nr. 8/1996 şi în baza Codului Civil pentru care s-a achitat suma de 5.786.668 lei, la un nivel al veniturilor nete încasate de numai 3.032.612 lei". În concluzie, s-a constatat o folosire "ineficientă şi neeficace a fondurilor publice fără a exista o corelaţie cu respectarea principiilor necesităţii, oportunităţii, legalităţii şi regularităţii, conform legii", se arată în raportul Corpului de Control. Acuzată că l-a demis politic pe Bogdan Stanoevici pe care chiar ea l-a adus în Primâria Capitalei în februarie 2017, Gabriela Firea se apără spunân că inspectorii au demarat acțiunea de control în luna noiembrie a anului trecut.”Acțiunea nu are implicaţii politice, nu are nicio legatură cu candidatura domnului Bogdan Stanoevici la alegerile prezidenţiale sau/şi locale, aceste acţiuni desfăşurându-se constant, la toate instituţiile din subordinea Primăriei Capitalei, conform legii", se arată în comunicatul instituției conduse de Gabriela Firea.

Cine este Bogdan Stanoevici?

Bogdan Stanoevici este de profesie actor şi a deţinut funcţia de ministru pentru Diaspora şi secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii, în Guvernul condus de Victor Ponta. Stanoevici a revenit în România în 2011, după ce a locuit timp de 22 de ani în Franţa. În 2019 a candidat ca independent pentru funcţia de preşdinte al României

Citiți și

Sanda Ladoși și actorul Bogdan Stanoevici, în conducerea Circului Globus din București

Sanda Ladoşi, băgată la puşcărie din cauza soţului?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net