Iarna şi-a intrat în drepturi în Maramureş. A nins aseară în mai multe zone ale judeţului, Pasul Gutâi, Pasul Prislop, în zone limitrofe ale localităţilor Cavnic, Baia Mare, Târgu Lăpuş, Ardusat, Fereşti şi Leordina, iar pe parcursul nopţii în tot judeţul.


Conducătorii autovehiculelor întâlnesc zăpadă frământată pe DN 18, în Pasul Gutâi care măsoară pe carosabil până la 2 cm; pe DN 19, pe Dealul Huta Certeze, până la 1 cm; pe DN, în Pasul Prislop, până la 1 cm şi pe DN 17C, pe Dealul Ştefăniţei, până la 1 cm. Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă, carosabilul celorlalte sectoare fiind umed.

Angajaţii societăţilor care asigură şi întreţin viabilitatea drumurilor naţionale pe timpul iernii au acţionat cu 27 de utilaje, cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi au împrăştiat 230 tone de material antiderapant. Zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm se găseşte depusă şi pe carosabilul unui tronson al DJ109F, în zona localităţii Budeşti.

Angajaţii societăţii care asigură efectuarea lucrărilor de deszăpezire pe DJ 184, DJ109F şi DJ185 (de pe traseul Baia Sprie-Bârsana) au intervenit, cu lamă pentru a curăţa şi lărgi drumurile judeţene de zăpadă depusă în cursul nopţii şi acestei dimineţii, utilizând 55 tone de material antiderapant. Carosabilul acestor drumuri este curat, dar umed. Stratul de zăpadă măsoară pe acostament între 40-50 cm, iar pe câmp între 20-25 cm.

Rămân închise, pe perioada de iarnă, drumul judeţean 109 F, pe relaţia Cavnic-Strâmbu Băiuţ şi tronsonul drumului judeţean 183, pe relaţia Izvoare-legătura cu DN18, în Pasul Gutâi.

În acest moment ninge viscolit în Pasul Prislop. Tot aici este semnalată ceaţă, iar vizibilitatea în trafic este redusă sub 100 de metri.


 
 
Loading...