Clanul interlop care terorizează un oraş întreg

Ultima actualizare:

    Ionel Bontea este liderul clanului interlop
Ionel Bontea este liderul clanului interlop

Gruparea fraţilor Bontea terorizează de ani buni oamenii de afaceri din municipiul Tecuci, fiind cercetaţi penal şi judecaţi în cel puţin 10 dosare de şantaj, ameninţare, distrugere şi lovire. Relaţiile nefireşti dintre interlopii din Tecuci şi oamenii legii sunt de notorietate.

Tecuci, noaptea de 19 spre 20 martie 2019. Magazinul de legume şi fructe al lui Sandu Oprea, aflat în piaţa Cernicari de la marginea oraşului (la ieşirea pe DJ 251, spre Matca) se aprinde din senin. În acelaşi timp, ia foc şi magazinul cumnatului său, precum şi un camion de marfă. La faţa locului ajung pompierii, însă nu-i mare lucru de făcut. Focul a fost pus intenţionat, este evident, iar aprozarele sunt din materiale uşoare – lemn şi plastic – aşa că ard în întregime, împreună cu mare parte din marfă. Camionul este şi el distrus. În total, paguba ajunge la vreo 50.000 de euro.

Urmele incendiului provocat de interlopi la Tecuci
Urmele incendiului provocat de interlopi la Tecuci

Nu este un scenariu de film cu mafioţi. Este realitatea din Tecuci.

Ajunge, după o vreme, şi Poliţia. Păgubaşii le cer oamenilor legii să ia măsuri şi le atrag atenţia că deja făcuseră o mulţime de reclamaţii cu privire la ameninţările primite de la un clan interlop local – cel al fraţilor Bontea –, dar că plângerile au fost ignorate, informează adevarul.ro. Din fericire, la faţa locului a existat un sistem de supraveghere video, iar imaginile au fost salvate. Pe filmare (care a fost preluată de anchetatori) se poate vedea cum doi indivizi aprind magazinele şi maşina. Unul dintre ei a şi fost identificat în persoana lui Toader Bontea, iar în cursul zilei de joi el a fost reţinut şi dus la audieri în faţa procurorilor.

Comercianţii din Tecuci care refuză să achite taxă de protecţie se  trezesc cu magazinele incendiate
Comercianţii din Tecuci care refuză să achite taxă de protecţie se trezesc cu magazinele incendiate

Poliţia a confirmat deschiderea unui dosar penal pentru „distrugere” în cazul incendiului din zona pieţei Cernicari, însă deocamdată nu a furnizat alte detalii. „Am făcut mai multe plângeri în ceea ce-i priveşte pe fraţii Bontea. Ne-au ameninţat în mai multe rânduri. Au şi ei magazine de legume aici şi vor să controleze preţurile. Vor să elimine şi concurenţa, aşa cum au făcut şi în Obor. Acolo ei sunt şefii cherestelei şi ai altor produse. Iau marfa ieftin de la producători, prin ameninţare, şi o vând scump”, a declarat Sandu Oprea, proprietar de magazin, pentru “Adevărul”.

Pe numele lor sunt deschise mai multe dosare penale

Despre clanul Bontea (format din cinci fraţi – Ionel, Gheorghe, Toader, Relu şi Ilie, dar şi din fiii, verişorii şi nepoţii acestora) se spune că e „vasal” al temutului grup interlop al fraţilor Corduneanu din Iaşi, dar că este în război cu interlopii din Bârlad. Membrii clanului Bontea nu sunt la prima lor acţiune de genul celei din piaţa Cernicari, din noaptea de 19 spre 20 martie. Pe numele lor sunt deschise mai multe dosare penale pentru ameninţare, şantaj, lovire, distrugere sau violare de domiciliu, însă toate anchetele merg exasperant de greu. Legăturile dintre oamenii legii şi interlopii din Tecuci sunt de notorietate. Relevantă este o petrecere ce a avut loc în aprilie 2017 la restaurantul „Ocaua lui Cuza”, aflat la ieşirea din Tecuci, care a fost plătită de poliţistul Daniel Călin (actual şef la Biroului Investigaţii Criminale Tecuci), care a organizat ziua de naştere a fiului său.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net