Click! vă prezintă politicienii care nu pot fi anchetaţi de procurori pentru că parlamentarii au făcut scut în jurul lor

Ultima actualizare:

    Victor Ponta este  cercetat penal,  dar deputaţii au  votat împotriva  ridicării imunităţiiFoto: Mediafax
Victor Ponta este cercetat penal, dar deputaţii au votat împotriva ridicării imunităţiiFoto: Mediafax

1.100 de pagini. Atâtea file are dosarul de cercetare penală a lui Victor Ponta. Cu toate acestea, colegii săi din Camera Deputaţilor au votat împotriva începerii urmăririi penale. Cazul premierului nu este singular. Înainte, alţi patru foşti miniştri au scăpat de anchete datorită votului negativ al parlamentarilor.

Pare că sunt mai presus de lege. Parlamentarii au votat, în mai multe rânduri, neînceperea urmăririi penale împotriva unor senatori şi deputaţi cercetaţi de procurorii anticorupţie. De fiecare dată, colegii lor au votat împotriva ridică­rii imunităţii, astfel ­încât aceştia îşi­ pot vedea în con­tinuare de treabă, fără cea mai mică grijă. De data aceasta, este un scandal uriaş pe scena politică din România. Primul ­ministru e acuzat de 17 fapte de corupţie, fals, spălare de bani, conflict de interese şi evaziune fiscală, în dosarul Dan Şova.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut imediat demisia, la fel şi parlamentarii PNL şi PMP. Cu toate acestea, ieri, deputaţii au votat împotriva începerii urmăririi penale a premierului Victor Ponta. Marţi (9 iunie), în plen, 231, din cei 351 de deputaţi pre­zenţi, au votat ”cotra”, iar 120 ”pentru”, după ce luni şi Comisia Juridică a Ca­merei Deputaţilor a dat aviz negativ, informează Mediafax. Victor Ponta a afirmat că ancheta este o încercare de a-l înlătura de la Putere prin “mijloace nedemocratice”. Premierul a negat orice nereguli şi a declarat că acuzaţiile au fost ”demontate meticulos”, prin dovezi clare şi documente. În acelaşi mod au scăpat şi alţi parlamentari.

  • Daniel Chiţoiu. Camera Deputaţilor a decis, la 11 martie 2014, să respingă solicitarea procurorului general privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a deputatului PNL Daniel Chiţoiu, în dosarul ”Carpatica”, pentru abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat, în perioada în care a fost ministru al finanţelor.

Concret, fostul ministru este acuzat că, în octombrie 2013, a iniţiat adoptarea unei ordonanţe de urgenţă al cărei scop exclusiv a fost sprijinirea grupului infracţional constituit pentru favorizarea intereselor SC Carpatica Asig SA.

  • Laszlo Borbely. Camera Deputaţilor a respins, la 11 septembrie 2012, solicitările de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva foştilor miniştri Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre.

În aprilie 2012, DNA a cerut Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penale pentru Borbely Laszlo, deputat şi ministru al mediului, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată. Este anchetat din 2012 pentru luare de mită, în mai multe licitaţii organizate pentru prietenii săi de la Apele Române.  

  • Victor Paul Dobre. În august 2012, Parchetul ÎCCJ a cerut Camerei Deputaţilor avizul pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al administraţiei Victor Paul Dobre, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, în legătură cu Referendumul din 29 iulie 2012.

Votul a fost negativ.

  • Varujan Vosganian. Senatul a respins, la 12 februarie 2015, solicitarea Parchetului General de încuviinţare a începerii urmăririi penale ­împotriva senatorului PNL.

Este acuzat că, în perioada decem­brie 2006-2008, când era ministru al economiei, ar fi comis infracţiunea de cons­tituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare, în dosarul ”Gaze ieftine”. Pe timpul vo­tului, Varujan Vosganian s-a rugat continuu, s-a uns cu mir şi a avut ochii în lacrimi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net