Trei lebede au fost găsite rănite pe Lacul Gilău, din Cluj, una dintre ele pierzându-și viața la câteva ore. Deși sunt protejate de lege, înaripatele au fost tot timpul și țința răufăcătorilor. Până acum, nu a fost depistat nici un vinovat.


Cele trei exemplare rănite au fost duse de urgenţă la centrul de reabilitare a animalelor sălbatice din Târgu Mureş, însă una dintre lebede a murit în câteva ore. Ornitologii au anunţat oamenii legii imediat ce au găsit lebedele în stare gravă. Mai mulţi jandarmi au patrulat în zona lacului Gilău, însă până acum nu au fost găsiţi vinovaţii, informează stirileprotv.ro.

Două lebede împușcate, alta otrăvită

Specialiştii spun că două lebede au fost împuşcate, cel mai probabil cu arma cu alice, iar una dintre ele a fost otrăvită. „A fost semnalată în judeţul Cluj, o lebădă care se comportă în mod anormal, gâtul ei fiind deformat şi neputând să stea în picioare. Lebăda a ajuns la Târgu Mureş. Suspiciunea a fost de otrăvire. Din păcate, în cursul nopţii, o altă lebădă a fost dusă la Univesritatea din Cluj Napoca, unde colegii, la o radiografiere, au constatat o rană provocată de alice”, a precizat Iulia Vizi, reprezentantul Asociației „Grupul Milvus”.

Zeci de lebede au rămas peste iarnă în zona lacului Gilău, fiind şi o atracţie pentru turişti. 

 

Citește și: 

Acvilă împușcată de braconieri lângă Zimnicea

Polițiștii în alertă! Câini împușcați pe stradă în Suceava și Maramureș

 
 
Loading...