Clujenii murdari sau care miros urât, amendați

Ultima actualizare:

    Clujenii care vor urca în autobuze trebuie să fie curați și să nu miroasă urâtFoto: Cluj24h
Clujenii care vor urca în autobuze trebuie să fie curați și să nu miroasă urâtFoto: Cluj24h

Decizie unică luată de reprezentanții Primăriei Cluj! Cei care vor urca murdari sau cu mirosuri grele în mijloacele de transport în comun vor fi amendați. Prevederile vor apărea în noul regulament al Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

Cei care călătoresc cu mijloacele de transport în comun cu haine murdare sau urât mirositoare pot fi amendați cu sume cuprinse între 100 și 200 lei. La fel, cei care transportă alimente sau materiale cu mirosuri neplăcute care deranjează călătorii, scrie monitorulcj.ro.

Prevederile se află în noul regulament al transportului în comun și se află în dezbatere publică.

De asemenea, o atititudine jignitoare sau insultătoare la adresa șoferilor sau controlorilor se va sancționa cu amendă între 300 și 400 lei.

Ce mai interzice regulamentul

Noul regulament le interzice călătorilor să urce, să coboare, să ţină deschise ori să forţeze deschiderea uşilor în timpul mersului mijlocului de transport în comun, să călătorească pe scări sau pe părţile exterioare ale caroseriei unui mijloc de transport în comun, să arunce din mijlocul de transport public orice fel de obiecte sau substanţe, să deranjeze conducătorii mijloacelor de transport public, să insulte, să aibă o atitudine jignitoare sau să molesteze organele de control şi conducătorii auto.

Călătorii vor putea vorbi la telefon astfel încât să nu-i deranjeze pe ceilalţi călători şi pe șofer.

„Cred că legea asta este dată cu dedicație pentru romi și cerșetori. Orașul minunat și multicultural se minte singur că e fain și incluziv pentru toată lumea, dar azi-mâine nu-i mai lasă pe săraci nici să urce ăn autobuze, că din oraș au fost dați afară.    Ipocrizie maximă din partea primariei. Să evacuezi zeci de familii la Pata Rât unde nu le oferi apă, gaz, electricitate sau condiții umane ca mai apoi să te plângi că pute prin autobuze. Sunt confuz! Cine va constata dacă cetățeanul reclamat chiar pute?”, a spus clujeanul Alex Fechete, citat de clujcapitala.ro.

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net