Consiliul Național al Audiovizualului a hotărât să suspende emisia de la Realitatea TV pe motivul încălcării legii privind relatarea mitingului Diasporei din 10 august. Această întrerupere a emisiei se va întâmpla joi, 17 ianuarie, între orele 19.00 și 19.10.


În cadrul ședinței de pe 10 ianuarie 2019, CNA a decis amendarea și suspendarea pentru 10 minute a emisiei de la Realitatea TV. Amenda s-a ridicat la suma de 5.000 de lei. 

„Abuz al Consiliului Național al Audivizualului la adresa Realitatea TV. În urmă cu puțin timp, postul nostru de televiziune a fost sancționat de CNA pentru că a informat. V-a adus informații despre mitingul diasporei din 10 august și despre intervenție dură a jandarmerie. Realitatea TV a fost monitorizată strict. Pentru modul în care v-am dezvăluit tot ceea ce s-a întâmplat în Piața Victoriei, azi, CNA a hotărât să ne suspende emisia. Asa că, joi, 17 ianuarie, intre orele 19.00 si 19.10 emisia va fi suspendata”, a anunțat postul de televiziune Realitatea tv. 

Potrivit deciziei luate de CNA, s-a hotărât ca această suspendare și amendă au survenit difuzărilor de către postul tv a unor imagini și dezbateri obscene cu privire la activitatea PSD. 

„În fapt, în perioada 20.07-4.08.2018, postul de televiziune REALITATEA TV a difuzat emisiuni de știri și dezbateri având ca subiect, un mesaj cu conținut obscen adresat PSD. Membrii Consiliului au constatat că ediţiile emisiunilor difuzate în perioada 20.07-4.08.2018, au avut un conţinut obscen, acestea fiind transmise la ore necorespunzătoare şi cu o încadrare greşită în raport de conţinutul lor, fapt de natură a prejudicia minorii”, se arată în decizia CNA.

Potrivit digi24.ro, această decizie a fost luată de Consiliul Audio Vizual în contextul în care Realitatea TV ar fi încălcat legile. 

„Membrii Consiliului au constatat că ediţiile emisiunilor de știri și dezbateri difuzate în perioada 20.07-4.08.2018, între orele 06.00-23.00, au avut un conţinut obscen de natură a prejudicia dezvoltarea minorilor, fapt ce contravine prevederilor art. 18 lit. b) din Codul audiovizualului. Potrivit dispoziţiilor invocate, nu pot fi difuzate în intervalul orar 06.00-23.00 producţii care prezintă scene de sex, limbaj sau comportament obscen. Astfel, în raport de conţinutul exemplificat mai sus şi de prevederile legale invocate, membrii Consiliului au constatat că radiodifuzorul nu a respectat obligaţia prevăzută în sarcina sa de a ţine seama de alegerea unui interval orar de difuzare corespunzător, ceea ce a avut drept consecinţă nerespectarea reglementărilor privind protecţia minorilor în cadrul serviciilor de programe”, se mai arată în decizia CNA din 10 ianuarie.

 

 
 
Loading...