CNSU se reuneşte joi, urmând a propune noi restricţii pentru limitarea pandemiei

Ultima actualizare:

    foto: Facebook
foto: Facebook

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte joi pentru a decide în legătură cu posibile noi restricţii în vederea limitării pandemiei, a anunţat prefectul Capitalei Alin Stoica, care a adăugat că va exista şi o hotărâre de Guvern în acest sens. Şedinţa Executivului începe la ora 17.00.

„În momentul de faţă sunt în pregătire atât o hotărâre de Guvern, cât şi o şedinţă CNSU. Nu vor fi la fiecare sector decizii separate. Noi aşteptăm în cursul zilei de mâine (n.r. joi) să se ia decizii la nivel guvernamental, o hotărâre de Guvern şi la nivel de CNSU pe care noi le vom implementa imediat. Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă ar trebui să fie mâine şi imediat după aceea, dacă noi trebuie să implementăm măsurile, vom face imediat după şedinţă de CMBSU. Printre propuneri sunt şi propuneri care vizează nu numai Bucureştiul, ci şi o parte din judeţul Ilfov. De aceea acolo ar trebui să luăm decizii şi pe zona respectivă şi da, aşa cum am mai spus, Bucureştiul reprezintă un pol economic şi demografic foarte important şi Guvernul este foarte interesat de soarta acestei zone”,  a afirmat miercuri Alin Stoica.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este peste 7 în judeţul Ilfov şi peste 6 în Timiş şi în Bucureşti, unde este în creştere, potrivit informaţiilor transmise miercuri de GCS. 

Noi restricții luate în calcul de autorități pentru Capitală

Conform Hotnews.ro, sunt luate în calcul restricții pentru weekend, precum închiderea magazinelor după ora 18.00 și carantina de noapte de la ora 20.00, față de 22.00, cum este în prezent. Propunerile CNSU ar urma să fie decise apoi de către Guvern, iar o ședință a Executivului este programată pentru joi, de la ora 17.00. Capitala a ajuns miercuri la o rată de infectare de 6,37, față de 6,22, marți.

„Trebuie să fiu foarte sincer, acest val trei nu dispare de la sine. Pentru a domoli acest val trei este nevoie de respectarea restricţiilor şi accelerarea campaniei de vaccinare. (...) Sunt foarte îngrijorat, situaţia este extrem de serioasă. Fac apel la toţi românii să respecte restricţiile şi să se înscrie pentru vaccinare”, a declarat miercuri președintele Klaus Iohannis. El a spus că pentru Capitală este nevoie de restricții suplimentare și că speră ca reprezentanții Comitetului pentru situații de urgență București „să fie înțelepți și să înțeleagă acest lucru”.

Citește și:

Prefectul Capitalei îl amenință pe Piedone cu judecata, după restricțiile impuse de acesta în Sectorul 5

Propunerile lui Florin Cîţu pentru evitarea carantinei: "Vom creşte capacitatea de vaccinare"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net