Cod Galben de ploi torenţiale în 21 județe până miercuri. Inundațiile au mai făcut o victimă

Ultima actualizare:

    Începând cu ora 21.00, intră în vigoare o mouă avertizare Cod Galben de inundații
Începând cu ora 21.00, intră în vigoare o mouă avertizare Cod Galben de inundații

Vești proaste pentru românii care credeau că au scăpat de inundații și ploi! Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări de vreme rea. Una este valabilă pentru 25 de județe până luni la ora 21.00, iar cealaltă pentru 21 de județe, în vigoare până miercuri dimineață la ora 9.00, anunță româniatv.net.

Până la ora 21.00, se vor afla sub”Cod galben”judeţele: Arad, Timişoara, Bihor, Alba, Hunedoara, Sibiu, Cluj, Sălaj, Mureş, Braşov, Covasna, Harghita, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi şi Caraş-Severin. Cantităţile de apă vor depăşi 20-25 de litri/mp şi pe arii restrânse 50 - 70 de litri/mp. ANM precizează că fenomene similare se vor semnala şi în restul ţării, dar pe arii mai restrânse.

De luni ora 21.00 și până miercuri ora 9.00, potrivit ANM, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în nordul Moldovei, local în Transilvania și Oltenia, în zona Carpaților Orientali și Meridionali, precum și în zona Munților Banatului. Este vorba de județele: Caraș-Severin, Mehedinți, Hunedoara, Gorj, Cluj, Alba, Vâlcea, Sibiu, Argeș, Brașov, Covasna, Harghita, Vrancea, Bacău, Suceava, Neamț, Botoșani, Iași, Dâmbovița, Prahova, Buzău. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 50...60 l/mp. 

"S-a instalat un ciclon la Marea Neagră, o zonă ciclonică care afectează tot Sud-Estul Europei. Se manifestă prin averse cu caracter torențial, vânt puternic, condiții de grindină. Este o linie de instabilitate care aduce fenomene mai violente decât în mod normal, cantități importante de apă în intervale scurte” au explicat meteorologii conform antena3.ro.

Bărbat luat de viitură, găsit mort

Ultima victimă a inundațiilor este un bărbat din localitatea maramureșeană Bocșa. Acesta a fost găsit luni înecat, după ce la sfârșitul săptămânii a fost luat de o viitură puternică produsă în urma unei furtuni, a precizat pentru antena3.ro, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureș, Dan Bucă. 

"Bărbatul în vârstă de 58 de ani dintr-un cartier al oraşului Borşa, s-ar fi dezechilibrat şi a căzut în apa care curgea cu mare putere de pe versantul muntos. Aşteptăm rezultatul necropsiei pentru a putea stabili cauza decesului", a spus Dan Bucă. 

Evenimentul a apărut pe fondul unei furtuni de mare intensitate care a durat mai multe ore, timp în care precipitaţiile căzute au înregistrat 58,5 l/ mp. Torenţii de apă şi viiturile au afectat în oraşul Borşa, localitate aflată la poalele Munţilor Rodnei, opt gospodării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net