Se strică vremea în cea mai mare parte a țării, începând de miercuri. Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia şi Moldova, precum şi în zonele montane.


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis că, de miercuri de la ora 9.30, până vineri, la ora 23.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a ţării.

Se vor semnala averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15...35 l/mp.

Citește și:

FOTO Fenomene meteo extreme în țară! Tornadă și grindină cât oul de găină!

Vreme instabilă, până la sfârșitul săptămânii

De altfel, gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat până la finalul săptămânii.

Totodată, ANM a emis cod galben de instabilitate atmosferică de miercuri de la ora 12.00 până joi, la ora 10.00, pentru mai multe regiuni ale ţării.

Astfel, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia şi Moldova, precum şi în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi pe arii restrânse 40...60 l/mp.

 
 
Loading...