Cod portocaliu de ploi torenţiale în jumătatea de vest a țării

Ultima actualizare:

    Vestul României va fi în acest sfârșit de săptămână sub ”teroarea” ploilor torențiale
Vestul României va fi în acest sfârșit de săptămână sub ”teroarea” ploilor torențiale

Atenție, canicula și furtunile își vor face de cap în acest sfârșit de săptămână! Potrivit știrileprotv.ro, meteorologii au emis vineri două avertizări cod portocaliu pentru ploi torențiale în județe din jumătatea de vest a tarii, cantitațile de apă putând depați chiar si 90 de litri pe metru pătrat

In intervalul vineri, ora 18.00 - sambata, ora 10.00 sunt asteptate ploi torentiale in vestul si nordul Olteniei, Banat si sudul Crisanei.

Gradul de instabilitate atmosferica va fi foarte ridicat, iar local se vor cumula cantitati de apa de peste 60 l/mp si izolat peste 80-90 l/mp, anunta Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Judetele vizate de codul portocaliu sunt: Arad, Timisoara, Hunedoara, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj.Meteorologii au emis si un al doilea cod portocaliu de ploi torentiale, pentru intervalul sambata ora 15.00 - duminica ora 6.00.

In judetele Bihor, Satu Mare, Salaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Sibiu, Gorj, Valcea si zona de munte a judetului Arad, ploile vor avea caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 60-70 l/mp, avertizeaza meteorologii.

In acelasi timp, ramane valabil si un cod galben de canicula pentru sudul si estul Munteniei, partea continentala a Dobrogei si sudul Moldovei.

In zilele de vineri si sambata, in aceste zone temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-36 de grade si izolat 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, astfel ca disconfortul termic va fi accentuat.

Codul galben de canicula vizeaza capitala si judetele Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Galati, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Tulcea, Teleorman si Vrancea

image
image
image
image
image
image
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net