”Cod roșu de inundații”. Imagini dramatice filmate din dronă

Ultima actualizare:

    Sunt inundate 71 de localități din 15 județe
Sunt inundate 71 de localități din 15 județe

S-au revărvat apele în 15 județe, dar hidrologii au emis ”cod rușu” de inundații iminente și periculoase pentru județele Covasna și Brașov. Brașov TV a filmat cu drona apele revărsate pe DN10 Brașov-Buzău.

Se topește stratul gros de zăpadă de pe munți și apele râurilor și pârâurilor au ajuns mult peste matca lor. Sunt inundate mai multe localități din sudul țării, iar pentru județele Brașov și Covasna, hidrologii au prelungit avertizarea de ”cod roșu” de inundații periculoase, până la ora 18.00 (14 martie), dar este posibil să extindă perioada de alertă.

Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe Râul Negru - aval confluenţă râul Tărlung - amonte confluenţă râul Olt, în judeţele Covasna şi Braşov.

De asemenea, toate râurile din jumătatea de est a ţării se află sub ”cod galben” de inunţaţii până miercuri (14 martie) la ora 22.00.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), au fost afectate de inundaţii 71 de localităţi din Bucureşti şi din 15 judeţe - Argeş, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dolj, Dâmboviţa, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mureş, Prahova, Olt, Teleorman şi Vaslui. La nivel naţional, au fost afectate 53 de case, 85 de anexe gospodăreşti, 639 fântâni, 5 poduri, 34 de beciuri, două drumuri naţionale şi cinci drumuri judeţene. În localitatea Homorod (Braşov) au fost evacuate preventiv 6 persoane în locuinţele cărora intrase apa, dar acestea au revenit la domiciliu după ce starea de pericol a trecut.

Conform Ministerului de Interne, peste 3.000 de pompieri sunt în teren cu aproximativ 2.000 de mijloace tehnice care intervin în sprijinul populaţiei.

Din cauza inundaţiilor, miercuri dimineaţă (14 martie) traficul rutier a fost blocat pe DN13C, Vânători-Cristuru Secuiesc, în judeţul Mureş, circulaţia fiind deviată de la intersecţia DN13C cu DN13A pe ruta DN13A Lupeni – Bălăuşeni – DN13 Bălăuşeni – Sighişoara. Traficul a fost deblocat în jurul orei 11.30.

Sursa: news.ro, bvtv.ro

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net