„Colectiv Unplugged”, concert inedit organizat de prietenii victimelor

Ultima actualizare:

    Cei trei tineri, externaţi, se aflau şi ei în club în noaptea tragedieiFoto: Arhiva personală
Cei trei tineri, externaţi, se aflau şi ei în club în noaptea tragedieiFoto: Arhiva personală

„Colectiv Unplugged” este un eveniment muzical organizat în memoria celor 56 de victime ale incendiului din Club Colectiv. Spectacolul are loc vineri (20 noiembrie), în Piața Universității din București, începând cu ora 19:30. Peste 1.500 de oameni și-au anunțat prezența online. Acest eveniment inedit este organizat de prietenii celor care au pierit în incendiul produs la data de 30 septembrie.

Mesajul publicat pe pagina de Facebook a evenimentului „Colectiv Unplugged” sună în felul următor: „Muzica ne-a scos în stradă, muzica ne va ține în stradă. Fără scene și amplificare. Unplugged.  Ne adunăm spontan în Piața Universității. Multe chitare, voci bune și liniște pentru a se auzi. Pentru a ne auzi suferința, pentru a ne plânge morții, a ne ruga pentru supraviețuitorii și a celebra viața”.

„Colectiv Unplugged”: Poate participa oricine

Cei care doresc să participe activ la evenimentul „Colectiv Unplugged” au la dispoziție un document online care conține opt piese din repretoriul autohton, dar și internațional, printre care se regăsesc compoziții ale lui Valeriu Sterian, Timpuri Noi, Lenoard Cohen, Pink Floyd și John Lennon. Oricine știe că are talent muzical poate lua parte la acest spectacol improvizat, în Piața Universității.

„Colectiv Unplugged”: Ce melodii se vor auzi în Piața Universității

Evenimentul spontan „Colectiv Unplugged”, din Piața Universității, își propune să strângă voci care să interpreteze melodii celebre: „Vino Doamne (Valeriu Sterian), „Amintire cu Haiduci” (Valeriu Sterian), „Victoria (Timpuri Noi), „Ruga” (Valeriu Sterian), „Hallelujah” (Leonard Cohen), „Wish you were here” (Pink Floyd), „Tears in Heaven”(Eric Clapton), și „Imagine” (John Lenon).

Toți cei care vor să cânte la evenimentul „Colectiv Unplugged” sunt binevenite în Piața Universității. După cum susține și pagina de Facebook a comunității, acesta „nu este un eveniment afiliat politic sau comercial. E organizat spontan de prietenii celor care au murit”.

Starea răniților din Colectiv

Bilanțul tragediei de la Club Colectiv a ajuns la 56 de morți, luni (16 noiembrie), iar medicii se tem că numărul lor ar putea să crească. În prezent, în spitalele bucureștene mai sunt internați 52 de oameni care au fost răniți în incendiul de la Club Colectiv. 12 dintre aceștia se află în stare critică și gravă. 30 de pacienți au fost transferat la unități sanitare din străinătate. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net