Colegii Alexandrei Măceșanu i-au păstrat locul gol în bancă, în prima zi de școală: „E eroina liceului!”

Ultima actualizare:

    Clasa a X-a H. Locul Alexandrei este golFoto: adevarul.ro
Clasa a X-a H. Locul Alexandrei este golFoto: adevarul.ro

Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ din Caracal, ieri, ora 8.30. Sute de puşti aşteaptă în careu începutul anului şcolar. Câţiva dintre ei stau într-un colţ: sunt colegii Alexandrei Măceşanu, de la clasa a X-a H.

Alexandra, adică fata din Dobrosloveni (Olt), despre care Gheorghe Dincă, mecanicul din Caracal, susţine că a ucis-o pe 25 iulie. „Nu a murit, se va întoarce. Ea ştia să gestioneze situaţiile grele. Dacă a reuşit să se dezlege şi să sune la 112, sigur a găsit puterea să reziste în faţa monstrului“, discută colegii.

“Eroina liceului este Alexandra, trebuia să înceapă clasa a zecea. Să o păstrăm în sufletele noastre, iar curajul ei de a suna la 112 să fie pentru voi, dragi elevi, un exemplu de curaj”, spun dascălii în discurs.

„Şi acum o aud pe Alexandra cum râdea!”

Alexandrei Măceşanu
Alexandrei Măceşanu

Deşi au încercat să fie tari, câteva fete plâng, scrie adevarul.ro. “Mi-am amintit cum a fost anul trecut, în prima zi de şcoală. Ne-am gândit să mergem la un restaurant şi eu, din greşeală, am făcut rezervare la un local din Bucureşti. Când mi-am dat seama, era prea târziu. Ne-am cumpărat pizza şi am mâncat-o aşezate pe o bordură. Şi acum o aud pe Alexandra cum râdea şi zicea: «Lasă, mergem în clasa a X-a la restaurant»”, povesteşte Dalia. În clasă, banca a doua de pe rândul din mijloc va rămâne goală. “Când se va striga catalogul, noi vom spune toţi prezent”, anunţă copiii. 

Şi la Craiova, tristeţea a pus stăpânire pe Colegiul Tehnic “C. D. Neniţescu”, şcoala Luizei Melencu (19 ani), fata din Dioşti (Dolj) răpită de Dincă pe 14 aprilie. Individul de 66 de ani a recunoscut că a omorât-o.

Bunicul şi mama Luizei au venit la şcoală pentru a le mulţumi tinerilor. “Ei au fost primii care au distribuit mesaje, au lipit afişe cu Luiza, dar autorităţile au rămas nepăsătoare”, oftează bunicul tinerei. Luiza era şefa clasei. “O fată minunată, un lider. Banca ei va rămâne goală pentru că se va întoarce. Asta ne rugăm în fiecare clipă”, mărturisesc şi colegii tinerei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net