Colegii l-au comemorat pe George Stanca la Muzeul Literaturii Române

Ultima actualizare:
George MIhăiţă a participat la comemorarea lui George Stanca
George MIhăiţă a participat la comemorarea lui George Stanca

Miercuri, 8 mai, a avut loc comemorarea ziaristului, poetului şi publicistului George Stanca, într-o sală a Muzeului Literaturii Române. Lena, soţia regretatului jurnalist, a lansat două volume pe care George Stanca nu a mai apucat să le publice întrucât s-a stins din viaţă pe 4 februarie, la vârsta de 71 de ani, în urma unei boli incurabile.

George Stanca ar fi împlinit vârsta de 72 de ani pe 7 mai, iar soţia sa a decis să îi onoreze amintirea prin lansarea a doua volume pe care acesta nu a mai apucat să le publice. Este vorba de volumul de poezii „Un corp scufundat într-un lichid” și de o carte de reportaje intitulată „Reporter de profesie”. La evenimentul desfăşurat la Muzeul Literaturii Române au luat parte colegi de breaslă, prieteni şi admiratori ai jurnalistului.

Andrei Păunescu
Andrei Păunescu

Printre invitaţi s-au numărat Ioana Crăciunescu, George Mihăiță, Andrei Păunescu, Paul Surugiu - Fuego, Ștefan Dulu, Daniel Ionașcu, Corneliu Olar, Tic Petroșel, Mircea Bodolan și Dan Fruntelată. Ei au remorat întâmplări care l-au avut protagonist pe regretatul jurnalist, au citit fragmente din lucrările sale şi şi-au adus aminte cu drag de omul George Stanca. 

Lena Stanca (drepta, îmbrăcată în negru)
Lena Stanca (drepta, îmbrăcată în negru)

Biografie George Stanca

eorge Stanca s-a născut pe 7 mai 1947 în Buftea şi a absolvit Insititutul de Construcţii din Bucureşti. În timpul studenţiei a fost solistul formaţiei rock Odeon. Pe lângă cariera literară, el a lucrat şi ca inginer de execuţie, în investiţii şi în proiectare. Debutul ca publicist a avut loc în 1971, în revista „Săptămâna“ lui Barbu, fiind titular al unei rubrici de muzică pop-rock-uşoară.

Soţia jurnalistului a lansat două carţi ale regretatului jurnalist
Soţia jurnalistului a lansat două carţi ale regretatului jurnalist

A fost redactor la revista „Flacăra“ şi membru fondator, alături de Adrian Păunescu şi Dorin Tudoran, secretar muzical al Cenaclului Flacăra şi reporter. În calitate de secretar muzical de cenaclu, a fost cel care i-a descoperit/adus pe Mircea Vintilă, Dan Chebac, Adriana Aush, Radu Gheorghe, Mihai Diaconescu alias Anghel Mora şi alţii. Debutează în „Luceafărul“ (1978) cu poezii semnate G.G. Crăciun, iar debutul editorial a fost cu volumul de versuri „Tandreţe maximă“ (1981), urmat de „Poeme pricinoase“ (1983) şi „Excursie cu liftul“ (1988).


    Soţia jurnalistului a lansat două carţi ale regretatului jurnalist Foto:Click!
Soţia jurnalistului a lansat două carţi ale regretatului jurnalist Foto:Click!

De-a lungul carierei, George Stanca a fost redactor-şef şi director a numeroase publicaţii, dar şi proprietarul unora. De asemenea, a fost şi realizator de radio şi TV. Din 2009 era editorialist al ziarului „Click!“, semnând zilnic rubrica din pagina 2, extrem de populară, "Scrisorile lui Stanca".

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net