Comisar de poliţie din Galaţi acuzat de 16 infracţiuni de luare de mită, trimis în judecată

Ultima actualizare:

    Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com

Un comisar-şef de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Galaţi a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, fiind acuzat că a primit sume de bani uprinse între 50 lei şi 300 lei şi alte bunuri, pentru programarea „peste rând” a candidaţilor la examenul pentru obţinerea permisului de conducere, înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme şi preschimbarea fără programare a permisului de conducere.

Conform procurorilor DNA, comisarul şef Mitică Petcu a fost trimis în judecată  în stare de arest la domiciliu, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (16 acte nateriale). Şi alte trei persoane au fost tirmis eîn judecată în stare de libertate, apentru comiterea mai multor infracţiunii de dare de mită.

Petcu este acuzat că, în perioada ianuarie – martie 2020, ar fi primit, de la mai multe persoane, printre care şi cele trei trimise în judecată alături de el, diferite sume de bani (cuprinse între 50 lei şi 300 lei) şi alte bunuri, care nu i se cuveneau, pentru: programarea „peste rând” a candidaţilor la examenul pentru obţinerea permisului de conducere,  înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme, preschimbarea fără programare a permisului de conducere.

În cauză, a fost dispusă instituirea măsurii sechestrului asigurator asupra unor sume de bani ridicate de la el.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galaţi cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Anterior, procurorii anticorupţie au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu cinci inculpaţi, în sarcina lor reţinându-se săvârşirea unor infracţiuni de dare de mită (autorat şi instigare).

În prezenţa apărătorilor aleşi, inculpaţii au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora, respectiv:

- în cazul a trei persoane – 1 an şi 5 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani,

- în cazul celorlalte două persoane – 2 ani şi 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 4 luni.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei cinci inculpaţi, împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Galaţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net