Comisia juridică din Senat a votat ridicarea imunității pentru Călin Popescu Tăriceanu

Ultima actualizare:

    Călin Popescu Tăriceanu, atacat de filiala ALDE-Doljfoto: arhiva Click!
Călin Popescu Tăriceanu, atacat de filiala ALDE-Doljfoto: arhiva Click!

După șase luni de tergiversări și la două zile după ce ALDE a pierdut alegerile europarlamentare, Călin Popescu Tăriceanu a rămas fără imunitate parlamentară. Comisia Juridică a Senatului a admis, miercuri, cererea de încuviințare a începerii urmăririi penale formulată de DNA.

Procurorii au cerut Senatului să încuviințeze începerea urmăririi penale pentru fapte de corupție în 7 noiembrie, anul trecut. Tăriceanu este acuzat de luare de mită. Concret, liderul ALDE ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală. Firma la care fac referire procurorii este Fujitsu Siemens Computers.

În anul 2014, Fujitsu Siemens GmbH Austria a făcut un denunţ cu privire la infracţiuni efectuate de angajaţii români în legătură cu încheierea şi derularea contractului pentru licenţe Microsoft din 2004 cu Guvernul României.

Fujitsu Siemens Computers a mai fost implicată în alte cauze penale privind închirierea de licenţe Microsoft.

Călin Popescu Tăriceanu susține că este nevinovat

În sesiunea parlamentară de toamnă, senatorii din comisia juridică l-au audiat pe Tăriceanu, dar au amânat elaborarea unui raport pe motiv că trebuie să studieze documentele. În cadrul audierilor, Tăriceanu a susținut că demersul procurorilor DNA în cazul său are scopul de a îl intimida în lupta pe care a început-o pentru semnalarea ”abuzurilor” comise în România.

La reluarea lucrărilor Parlamentului, în sesiunea din februarie, Biroul permanent al Senatului a stabilit că termenul definitv pentru ca membrii comisiei juridice să dea un aviz este 2 aprilie. Raportul comisiei este, oricum, unul consultativ, plenul fiind suveran în luarea unei decizii.Tăriceanu nu poate fi urmărit penal, fără acordul Senatului, pentru că este vorba despre fapte săvârșite în perioada mandatului de premier.

Citește și:

Ce averi au politicienii. Tăriceanu deține șase apartamente, rudele i-au donat lui Dragnea un BMW X5

Ce pantaloni ciudați avea Tăriceanu! Și-a făcut poză cu Regele Juan Carlos și a râs tot internetul

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net