Concediul în Grecia începe cu nervi la vamă şi cozi kilometrice! Accesul se face printr-un singur punct de frontieră

Ultima actualizare:
Tranzitul a fost  îngreunat de faptul  că turiştii trebuiau  să completeze un  formular special
Tranzitul a fost îngreunat de faptul că turiştii trebuiau să completeze un formular special

Nervi, claxoane şi cozi de aproape 5 kilometri! Aşa arăta ieri punctul de trecere a frontierei dintre Bulgaria şi Grecia Kulata-Promachonas. Şi asta pentru că accesul în Grecia, a fost restricţionat în perioada 1-15 iulie.

Mii de români care abia aşteptau să ajungă în concediu în Grecia au avut parte de o surpriză neplăcută. Accesul cu maşina în Republica Elenă se poate face doar printr-un singur punct de trecere a frontierei, din cauza măsurilor impuse de verificarea aleatorie pentru COVID-19. „Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Republica Elenă că accesul rutier pe teritoriul acestei ţări este permis în perioada 1-15 iulie a.c. numai prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-elene de la Kulata-Promachonas, ca urmare a introducerii obligativităţii completării formularului electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidenţa celor care se deplasează în această ţară", transmite MAE.


    Tranzitul a fost  îngreunat de faptul  că turiştii trebuiau  să completeze un  formular special
Tranzitul a fost îngreunat de faptul că turiştii trebuiau să completeze un formular special

În funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice pe perioada 1-15 iulie, Grecia ar putea decide să deschidă şi alte puncte de frontieră pentru turiştii care preferă să viziteze ţara deplasându-se cu maşina. Ministrul de Interne bulgar, Mladen Marinov, a afirmat ieri că mai multe puncte de trecere a frontierei dintre cele două state erau deschise încă de miercuri dimineaţă, dar situaţia ar urma să se schimbe în timpul zilei. Grecia şi-a deschis graniţele pentru a dezvolta turismul, dar a impus un protocol epidemiologic şi le cere turiştilor să completeze un formular în care menţionează motivul deplasării, locul de cazare şi dacă au mai ieşit din ţara de provenienţă în ultimele 14 zile. Pe lângă acest formular, turiştii de la frontieră vor fi supuşi unui test COVID-19 aplicat aleatoriu celor aflaţi în tranzit. Persoana testată trebuie să aştepte rezultatul timp de 24 de ore, în condiţii de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o în formularul electronic. În ultimele două săptămâni, în Grecia a crescut numărul de cazuri noi depistate, dar doar pe continent, nu şi pe insule unde merg, în special, turiştii. Pe teritoriul elen este obligatorie purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor şi menţinerea distanţei de doi metri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net