Pușcărie mai puțină pentru deținuți! Asta propun autoritățile care spun că aceștia trebuie liberați mai repede, având în vedere condițiile mizere de după gratii.


Pedepse reduse cu 10% drept compensaţie pentru condiţiile de detenţie. Asta dorește Ministerul Justiţiei, care a publicat, ieri seară, proiectul de modificare şi completare a legii privind executarea pedepselor privative de libertate.

Prin acesta se încearcă să se stabilească niște măsuri reparatorii pentru deţinuţii cazaţi în condiţii improprii. Mai exact, aceştia vor beneficia de o reducere a pedepsei cu trei zile pentru fiecare 30 de zile executate, scrie News.ro.

Trei zile în minus la fiecare lună

Potrivit proiectului de lege, acordarea compensării urmează să fie operată din oficiu şi să nu mai fie condiţionată de formularea unei cereri de către persoana deţinută.

”Compensarea se realizează în procedura liberării condiţionate, toate condiţiile pentru acordarea acesteia urmând a fi examinate de comisia de liberare condiţionată din cadrul penitenciarului şi de către instanţă”, se arată în document.

În 2012, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a pronunţat o hotărâre semi-pilot împotriva României din cauza supraaglomerării şi a condiţiilor necorespunzătoare de detenţie. CEDO a stabilit că aceste probleme reprezintă probleme structurale ale sistemului penitenciar din România.

 

 

 
 
Loading...