Condițiile proaste din pușcării îi liberează mai repede pe deținuți

Ultima actualizare:

    Zeci de deținuți stau îngrămădiți într-o singură celulă
Zeci de deținuți stau îngrămădiți într-o singură celulă

Pușcărie mai puțină pentru deținuți! Asta propun autoritățile care spun că aceștia trebuie liberați mai repede, având în vedere condițiile mizere de după gratii.

Pedepse reduse cu 10% drept compensaţie pentru condiţiile de detenţie. Asta dorește Ministerul Justiţiei, care a publicat, ieri seară, proiectul de modificare şi completare a legii privind executarea pedepselor privative de libertate.

Prin acesta se încearcă să se stabilească niște măsuri reparatorii pentru deţinuţii cazaţi în condiţii improprii. Mai exact, aceştia vor beneficia de o reducere a pedepsei cu trei zile pentru fiecare 30 de zile executate, scrie News.ro.

Trei zile în minus la fiecare lună

Potrivit proiectului de lege, acordarea compensării urmează să fie operată din oficiu şi să nu mai fie condiţionată de formularea unei cereri de către persoana deţinută.

”Compensarea se realizează în procedura liberării condiţionate, toate condiţiile pentru acordarea acesteia urmând a fi examinate de comisia de liberare condiţionată din cadrul penitenciarului şi de către instanţă”, se arată în document.

În 2012, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a pronunţat o hotărâre semi-pilot împotriva României din cauza supraaglomerării şi a condiţiilor necorespunzătoare de detenţie. CEDO a stabilit că aceste probleme reprezintă probleme structurale ale sistemului penitenciar din România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
balcoanele solare jpg
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net