Conferință internațională a „Pământului Plat” în România. Costă 40 de euro intrarea

Ultima actualizare:

    Conferință internațională a „Pământului Plat” în România. Evenimentul va avea loc între 5-6 octombrie, la un hotel select de 5 stele din inima orașului ClujFoto: shutterstock
Conferință internațională a „Pământului Plat” în România. Evenimentul va avea loc între 5-6 octombrie, la un hotel select de 5 stele din inima orașului ClujFoto: shutterstock

Sunt oameni pe această planetă care cred că Pământul este plat. Parte dintre aceștia vor veni în toamnă la Cluj să participe la prima conferință internațională a „Pământului Plat” în România. Intrarea costă 40 de euro.

Conferință internațională a „Pământului Plat” în România. Evenimentul va avea loc între 5-6 octombrie, la un hotel select de 5 stele din inima orașului Cluj. Potrivit organizatorului Adrian Rus, pentru cei 40 de euro plătiți drept taxă de înscriere la conferință, participanții vor primi „tshirt, coffee breaks included”, adică un tricou și pauzele de cafea.

„Ascultați vorbitori internaționali, puneți întrebări și participați la discuții. Intâlniți oameni care gândesc si au preocupari similare sau diametral opuse în ceea ce privește perspectiva asupra realității în care trăim”, se arată în textul invitației la evenimentul pentru care și-au manifestat interesul peste 140 de persoane, scrie adevarul.ro.

Cine sunt adepții ”Pământului plat” („flat earthers”)

Teoria „Pământului plat” este o concepție antică, potrivit căreia Terra ar avea de fapt forma unui plan sau a unui disc. Teoriile moderne, cum ar fi cele susținute de societățile moderne ale ”Pământului plat” sunt etichetate în mod obișnuit drept pseudoștiință. Cea mai cunoscută astfel de organizație este Flat Earth Society, cu sediul la Lancaster, California (SUA), iar cei care încă sunt convinși de faptul că Pământul este plat sunt denumiți „flat Earthers”, scrie adevarul.ro.

Cine este Adrian Rus care organizează Conferința internațională a „Pământului Plat” în România

După câteva călătorii prin lume, și-a dat seama că nu poate avea niciun viitor în România. Așa s-a decis Adrian Rus, din Mediaș, să plece în lumea largă, acum 29 de ani.

Adrian Rus a descoperit că Pământul este plat dintr-un videoclip pe YouTube
Adrian Rus a descoperit că Pământul este plat dintr-un videoclip pe YouTube

A hoinărit prin mai multe țări din Europa, pâna s-a stabilit în America. Acolo, are propria lui firmă de transport și îi merge bine. Însă, timpul liber și-l ocupă cu cercetările legate de planeta noastră, scrie turnulsfatului.ro. Ba mai mult, recent a lansat o carte prin care arată că Pamântul este plant, nu rotund, așa cum crede toată lumea.

Adrian Rus s-a născut în Mediaș și a început facultatea la Cluj-Napoca. A studiat la Facultatea de Construcții, la Politehnică, însă, din mai multe motive, nu și-a finalizat studiile. Verile lucra pe litoral, ca ghid turistic și de câte ori avea ocazia pleca în călătorii. A mărturisit că simțea că nu are un viitor în România și a decis să plece în străinătate.

Inițial, a plecat în Ungaria, după care a ajuns în Austria, Germania și Olanda. „După un an jumătate am primit azil politic de la SUA. Am ajuns în New York în decembrie ’90. Am lucrat diverse joburi printre care și șofer de taxi și de limuzină. După un timp am fost acceptat la John Jay College of Criminal Justice, unde am terminat cu o diplomă în psihologie juridică”, a declarat Adrian Rus, citat de turnulsfatului.ro.

După șapte ani, însă, a decis să se mute în San Diego, California, pentru un an, iar după aceea a ajuns în Phoenix, Arizona, unde locuiește și acum. Aici, s-a înscris la University of Phoenix, de unde a obținut o diplomă în educație.

Când nu se ocupă de serviciu, îi place să afle cât mai multe lucruri lagate de știință și natură. Așa a ajuns să scrie o carte intitulată „La Plăcinte înainte” prin care încearcă să demonstreze că pământul nu este rotund, ci este plat.

„Prin 2015 am dat din greșeală peste un videoclip pe YouTube care afirmă că Pămantul e plat. Inițial m-a bufnit râsul, dar ca divertisment, am vrut să văd care sunt argumentele. Acestea păreau logice și am început să cercetez subiectul mai aprofundat ajungând până la urmă la concluzia că există o preponderență de evidență în favoarea Pământului plat, și că ce ni se spune despre Univers azi e bazat pe presupuneri fără dovezi științifice în cel mai bun caz, dacă nu chiar minciuni și invenții fantastice. Am fost atât de pasionat de subiect încât am decis să scriu o carte”, povestește Adrian Rus, citat de aceeași sursă.

Citește și

37 de ani de când Dumitru Prunariu a zburat în Cosmos. A stat în spațiu 7 zile

Doi români, printre primii pământeni pe Marte?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net