Consilierul lui Klaus Iohannis: «Românii s-au maturizat din punct de vedere politic»

Ultima actualizare:

    Cosmin Martinescu este consilierul lui Klaus Iohannis pe probleme economiceFoto: arhivă personală
Cosmin Martinescu este consilierul lui Klaus Iohannis pe probleme economiceFoto: arhivă personală

Electroralului a început să-i crească pretenţiile atunci când trebuie să-şi aleagă cine să-l reprezinte pe termen lung. Acest lucru s-a văzut şi la alegerile prezidenţiale din toamnă, dar şi la cele parlamentare, la care românii nu au mai fost dispuși să voteze politicienii doar ascultând promisiunile lor.

Într-un interviu acordat Hotnews.ro, consilierul prezidenţial pe probleme de politici economice și sociale, Cosmin Marinescu, notează o „maturizare politică” a societăţii româneşti, care nu mai pare dispusă să voteze „politicieni care doar le aruncă niște sute de lei în buzunar pentru a le cumpăra votul”.

În opinia consilierului prezidenţial, faptul că după trei ani de guvernare în care PSD a pierdut ambele runde de alegeri din 2019, europarlamentare și prezidențiale, arată că "societatea românească s-a maturizat din punct de vedere politic".

"Deficitul bugetar trebuie bine ținut în frâu în anul 2020, pentru ca 2021 și 2022 să nu fie ani ratați, ca potențial de investiții și dezvoltare pentru România. Trebuie abandonate în mod inteligent politicile pro-ciclice, bazate pe consum, pentru a face loc politicilor structurale, care să susțină investițiile și potențialul productiv intern, inclusiv prin calitatea instituțiilor cu impact asupra mediului de afaceri. (...).

Măsurile regimului Dragnea, "malpraxis financiar"

Bugetul nu este doar despre cheltuieli, ci este în egală măsură și despre venituri. Din păcate, România rămâne un caz problematic în materie de colectare fiscală, nu doar prin comparație cu țările Uniunii, ci și în regiune.De exemplu, pe partea de venituri la buget, România se plasează pe ultimul loc din UE, cu excepția Irlandei, atât în privința veniturilor fiscale, cât și ca venituri totale", a notat Marinescu.

Consilierul prezidenţial a adăugat cât de importante sunt fondurile europene, care trebuie privite ca sistem complementar bugetului, nu doar ca angajament uneori paralel cu obiectivele de investiții. "Acestea nu reprezintă scop în sine, ci instrument structural în rezolvarea unor probleme concrete. Prea mult au fost neglijate investițiile în infrastructură, ori tocmai acestea trebuie să fie vârful de lance în modernizarea ţării (...) România nu își poate permite să nu valorifice fondurile europene. Ar fi un malpraxis financiar la adresa intereselor noastre de dezvoltare ". a adăugat politicianul referindu-se la măsurile regimului Liviu Dragnea. 

Citeşte şi:

Secretele fracului purtat de Klaus Iohannis in Japonia, la care Alexandru Ciucu a lucrat 150 de ore

Klaus Iohannis l-a schimbat din funcția de consilier prezidențial pe George Scutaru

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net