Constănțenii tratează cu umor situația drogurilor de la malul marii: «Ai trecut pe lângă un milion de euro»

Ultima actualizare:

    Poliţiştii “perie” litoralul în  căutarea drogurilor de mare risc
Poliţiştii “perie” litoralul în căutarea drogurilor de mare risc

Marea Neagră e plină de surprize! După ce, pe 23 martie, o şalupă a unor traficanţi de droguri s-a răsturnat între Sulina şi Sfântu Gheorghe, mai multe colete cu stupefiante continuă să fie aduse la mal. În ultimele două zile, peste 130 de kilograme de droguri au fost purtate de valuri pe plajele litoralului românesc. Localnicii tratează situaţia cu umor.

Colete cu droguri pe nisip! Pachete cu stupefiante, ambalate suplimentar în veste de salvare, au fost găsite pe plajele de la Eforie, la Olimp, la 23 August şi la Costineşti.  Direcţia Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a anunţat ieri dimineaţă că pe litoralul Mării Negre se desfăşoară, în continuare, operaţiunea de căutare a pachetelor susceptibile de a conţine droguri. 

Sâmbătă seară, un asemenea pachet a fost găsit pe plaja de la Agigea.    „Activităţile au loc într-un dosar de trafic de droguri de mare risc şi sunt derulate de către procurorii DIICOT - Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, poliţişti de frontieră şi jandarmi. În perioada 5-6 aprilie, pe litoralul din judeţul Constanţa s-a depistat şi s-a ridicat cantitatea de 131 de kilograme de droguri”, anunţă DIICOT. 

“Atenţie! Conţinut periculos! Reamintim cetăţenilor din zona litoralului românesc să nu deschidă pachetele pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viaţa!“, avertizează anchetatorii.

Poliţia Română, prin comisarul Georgian Drăgan, a făcut câteva precizări despre coletele cu droguri care au împânzit litoralul Mării Negre. Agenţii nu exclud posibilitatea să apară şi alte asemenea colete pe litoral. Un efectiv de 300 de oameni ai legii sunt angrenaţi în operaţiunea de recuperare a drogurilor de mare risc. 

Pachetele au ajuns în sudul litoralului, de la Vadu spre Tuzla şi Vama Veche, fiind aduse de curenţi dinspre Sulina şi Sfântu Gheorghe, acolo unde s-a răsturnat, pe 23 martie, o şalupă abandonată de traficanţii din Delta Dunării. Alte pachete au fost depistate în zona platformelor marine din largul mării.  Surse apropiate anchetei spun că pachetele conţin cocaină şi heroină, iar întreaga cantitate de droguri găsită e de 1.500 de kilograme. Localnicii care găsesc aceste pachete trebuie să le predea poliţiei, deoarece drogurile prezintă un risc mortal, în cazul în care ar fi consumate. 

Oamenii care găsesc pachete pe plajă tratează situaţia cu umorul specific românesc. „Tocmai ai trecut pe lângă 1 milion de euro“, „Du-te şi ia-ţi o vacanţă lungă“, „Pe unde să ne plimbăm şi noi?“ şi „Dacă ajung la Vama Veche, se evaporă“ – sunt câteva dintre remarcile localnicilor.

Click! spune

Coletele cu droguri plutesc în derivă pe mare, unele fiind depuse pe plajă, printre pietre. Elicopterele Ministerului de Interne survolează zona litoralului, de la Vadu la Vama Veche, inclusiv Constanţa, pentru a descoperi unde se mai găsesc astfel de pachete.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net