Constantin Dolănescu, fratele lui Ion Dolănescu, plasat în control judiciar pentru 60 de zile

Ultima actualizare:

    Constantin Dolănescufoto: Facebook
Constantin Dolănescufoto: Facebook

21 de lăutari au fost plasaţi în control judiciar pentru 60 de zile, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dâmboviţa. Ei sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals, uz de fals şi fals in declaraţii. Anchetatorii spun că ar fi dovedit că au avut de suferit de pe urma pandemiei de COVID cu acte false.

Magistraţii din Dâmboviţa au dispus arestarea preventivă a două persoane în dosarul privind fraudarea bugetului de stat prin accesarea ilegală a fondurilor de la buget destinate persoanelor a căror activitate profesională a fost afectată de criza sanitară. Alte 21 de persoane au fost plasate sub control judiciar în speţa în care anchetatorii au stabilit o fraudă de peste 1,5 milioane de lei, scrie Adevarul.ro.

Printre ele se află şi Constantin Dolănescu, fratele celebrului artist decedat în urmă cu 12 ani. Anchetatorii dâmboviţeni au propus arestarea preventivă a 23 de suspecţi în dosarul în care sunt cercetare infracţiuni de înşelăciune, fals, uz de fals şi fals în declaraţii, iar judecătorii au dispus arestarea preventivă a doi dintre aceştia şi punerea sub control judiciar a celorlaţi 21.

Prejudiciu de 1.550.000 de lei

"În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada octombrie 2020- aprilie 2021, cu ajutorul administratorilor a doua societăţi comerciale, ar fi fost întocmite in fals contracte de prestări servicii din care să rezulte că activitatea artistică a bănuiţilor ar fi fost afectată de pandemia de COVID - 19. Totodată, în baza declaraţiilor întocmite în fals, persoanele în cauza ar fi obţinut indemnizaţii din partea Agenţiei de Plăti şi Inspecţie Socială, fiind creat un prejudiciu de 1.550.000 de lei”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Dâmboviţa.

Citește și:

Trecutul dubios al lui Constantin Dolănescu, fratele care a pătat din nou numele familiei. Cum l-a supărat pe Ion Dolănescu

Fratele lui Ion Dolănescu, reținut. E acuzat că ar fi obținut ilegal bani de la stat în timpul pandemiei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net