Fostul primar Constantin Simirad, decedat în urma infectării cu virusul COVOD-19, a avut grijă în timpul vieții să-și amenajeze locul de veci după placul său. Edilul se va odihni în Cimitirul Eternitatea din Iași, lângă alte nume importante locale.


Fostul edil și-a pregătit un loc de veci pavat cu marmură albă și a mai adăugat o băncuță cu trei locuri și o masă din același material, dar culoare ceva mai închisă. De departe, este cel mai impunător din zonă. Constantin Simirad va fi condus pe ultimul drum mâine, 31 martie, începând cu ora 14.00. Familia lui Constantin Simirad a cerut discreție totală, refuzând să ofere declarații, cerând ca fostul primar să fie îngropat în liniște doar în prezența celor apropiați, scrie bzi.ro. De altfel, protocolul în cazul deceselor cauzate de COVID-19 arată că persoana respectivă trebuie îngropată în cel mai scurt timp posibil și doar un număr de maximum 16 persoane îl pot conduce pe ultimul drum. 

mormant-constantin-simirad-6.jpg

Locul de veci al lui Constantin Simirad are băncuță și masă
FOTO: bzi.ro

Al doilea deces anul acesta în familia edilului        

Primar al municipiului Iași din perioada 1992-2003, Constantin Simirad a încetat din viață în noaptea de duminică spre luni (28/29 martie 2021). Acesta a fost infectat cu virusul COVID-19, fiind internat inițial la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași. Fostul primar a fost transferat apoi la Spitalul „Dr. C.I. Parhon”, pentru a fi tratat de o altă afecțiune. Din nefericire, Simirad suferea și de alte comorbidițăți, ceea ce a făcut ca situația lui să se agraveze și să nu mai poată fi salvat. Tragedia în familia fostului primar este cu atât mai mare cu cât, în urmă cu doar câteva săptămâni, una din nurorile edilului a decedat după ce ani la rând s-a luptat cu o boală grea.   

Carte de condoleanțe la primărie    

Oficialii din Primăria Iași au declarat că în cursul zilei de astăzi, 30 martie, la sediul instituției pe care a condus-o și Constantin Simirad va fi deschisă o carte de condoleanțe în memoria acestuia. 

 

Citește și: 

Constantin Simirad, fostul primar al Iașului, a murit la 79 de ani din cauza COVID-19

Fostul primar din Iași are Covid-19. Constantin Simirad este internat la Terapie Intensivă

 

 

 

 

 
 
Loading...