Constantin Simirad și-a pregătit din timp locul de veci. Cum arată mormântul fostului primar

Ultima actualizare:

    Mormântul fostului primar de Iași este din marmură albă FOTO: bzi.ro
Mormântul fostului primar de Iași este din marmură albă FOTO: bzi.ro

Fostul primar Constantin Simirad, decedat în urma infectării cu virusul COVOD-19, a avut grijă în timpul vieții să-și amenajeze locul de veci după placul său. Edilul se va odihni în Cimitirul Eternitatea din Iași, lângă alte nume importante locale.

Fostul edil și-a pregătit un loc de veci pavat cu marmură albă și a mai adăugat o băncuță cu trei locuri și o masă din același material, dar culoare ceva mai închisă. De departe, este cel mai impunător din zonă. Constantin Simirad va fi condus pe ultimul drum mâine, 31 martie, începând cu ora 14.00. Familia lui Constantin Simirad a cerut discreție totală, refuzând să ofere declarații, cerând ca fostul primar să fie îngropat în liniște doar în prezența celor apropiați, scrie bzi.ro. De altfel, protocolul în cazul deceselor cauzate de COVID-19 arată că persoana respectivă trebuie îngropată în cel mai scurt timp posibil și doar un număr de maximum 16 persoane îl pot conduce pe ultimul drum. 


    Locul de veci al lui Constantin Simirad are băncuță și masă FOTO: bzi.ro
Locul de veci al lui Constantin Simirad are băncuță și masă FOTO: bzi.ro

Al doilea deces anul acesta în familia edilului        

Primar al municipiului Iași din perioada 1992-2003, Constantin Simirad a încetat din viață în noaptea de duminică spre luni (28/29 martie 2021). Acesta a fost infectat cu virusul COVID-19, fiind internat inițial la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași. Fostul primar a fost transferat apoi la Spitalul „Dr. C.I. Parhon”, pentru a fi tratat de o altă afecțiune. Din nefericire, Simirad suferea și de alte comorbidițăți, ceea ce a făcut ca situația lui să se agraveze și să nu mai poată fi salvat. Tragedia în familia fostului primar este cu atât mai mare cu cât, în urmă cu doar câteva săptămâni, una din nurorile edilului a decedat după ce ani la rând s-a luptat cu o boală grea.   

Carte de condoleanțe la primărie    

Oficialii din Primăria Iași au declarat că în cursul zilei de astăzi, 30 martie, la sediul instituției pe care a condus-o și Constantin Simirad va fi deschisă o carte de condoleanțe în memoria acestuia. 

Citește și: 

Constantin Simirad, fostul primar al Iașului, a murit la 79 de ani din cauza COVID-19

Fostul primar din Iași are Covid-19. Constantin Simirad este internat la Terapie Intensivă

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net