Jaf din banii pentru sănătate! Procurorii DIICOT investighează o delapidare de peste 3,9 milioane lei (aproximativ un milion de dolari), comisă la Spitalul Judeţean Argeş, timp de patru ani şi jumătate, de către Aurelia Dumitraşcu, fosta contabilă.


În paralel, şi spitalul a acţionat-o în instanţă, pentru a recupera prejudiciul uriaş, scrie adevarul.ro. Amalia Dumitraşcu, care a delapidat suma de peste 3,9 milioane lei în perioada 2012-2017 şi care este cercetată în libertate, a furat şi de la Banca Comercială Română (BCR) Piteşti, între 2002 şi 2005, împreună cu o altă colegă.

În acel dosar, Amalia Dumitraşcu a scăpat de închisoare prin prescrierea faptelor, fiind doar obligată să achite băncii despăgubiri în valoare de 1.604.205 lei (400.000 $).

Metoda prin care Amalia Dumitraşcu acţiona la spital era următoarea: erau întocmite ordine de plată în care la rubrica beneficiar era înscrisă denumirea unui furnizor fictiv al Spitalului Judeţean, iar la contul IBAN şi identificarea fiscală erau trecute datele unei firme din Ştefăneşti.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: