Contractul cu UTI, reziliat. Traficul, monitorizat la primărie

Ultima actualizare:

    Circulația este monitorizată de astăzi de angajații Primăriei Generale
Circulația este monitorizată de astăzi de angajații Primăriei Generale

Noul centru de management al traficului din Bucureşti funcţionează la Primăria Capitalei. Asta după ce contractul cu firma UTI a fost reziliat.

UTI a operat aproape zece ani sistemul de management al traficului din Bucureşti, dar de ieri Centrul de control şi monitorizare a circulației a fost preluat de primărie și funcționează în sediul instituției.

"În acest moment, contractul este reziliat, doar acest centru funcţionează. L-am realizat de la zero pe investiţia Primăriei Capitalei şi practic acum putem vorbi de un centru de management al PMB, este gestionat de angajaţii noştri, iar informaţia merge direct la cei care trebuie să şi ia decizia pentru fluidizarea traficului", a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, citat de news.ro.

Întrebat dacă va cere despăgubiri firmei UTI pentru neîndeplinirea clauzelor din contract, Firea a spus că juriştii vor analiza contractul şi vor lua deciziile necesare.

Potrivit edilului, în sistemul de monitorizare a traficului din Bucureşti sunt integrate 215 intersecţii din totalul de 450, urmând ca până la finalul anului să mai fie racordate încă 60 de intersecţii, iar restul, până la jumătatea anului următor.

280 de camere supraveghează orașul

"Avem 280 de camere amplasate în Capitală în intersecţii şi în principalele puncte strategice ale Capitalei. În sală sunt reprezentanţi ai Brigăzii Rutiere, reprezentanţii Poliţiei Locale şi ai Administraţiei Străzilor. (...) Centrul va funcţiona şapte zile din şapte, 24 de ore din 24. A fost o investiţie de circa 260 de mii de euro, dar este o investiţie mică în comparaţie cu efectele bune pe care le va avea", a subliniat  Firea, precizând că informaţiile stocate în centrul de monitorizare a traficului vor fi transmise şi la centrul de management al Situaţiilor de Urgenţă, unde vor funcţiona integrat instituţiile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne şi a Ministerului Sănătăţii.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net