Contre între Dragnea și Dăncilă: „Au fost presiuni din partea lui pe tema amnistiei și grațierii”

Ultima actualizare:

    Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea își aduc reciproc acuzațiiFoto: g4media
Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea își aduc reciproc acuzațiiFoto: g4media

Fostul premier Viorica Dăncilă a publicat în mediul online un mesaj în susţine că nu a avut niciodată vreo iniţiativă pro-amnistie şi pro-graţiere şi că este sigură „că acest lucru l-a iritat pe domnul Liviu Dragnea”. „Confirm din nou: au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei şi graţierii”, spune aceasta.

„Cât timp am fost prim-ministru nu am dat nicio ordonanţă de urgenţă pe justiţie! Şi nu am avut niciodată vreo iniţiativă pro-amnistie şi pro-graţiere! Sunt sigură că acest lucru l-a iritat pe domnul Liviu Dragnea, dar am considerat că interesul României primează. N-am vrut să fac ceva ce ştiam sigur că e rău pentru ţară”, a afirmat Viorica Dăncilă, miercuri seară, 1 iulie, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Viorica Dăncilă susține că Dragnea a presat-o cu legea amnistiei și grațierii

Ea a susţinut că au existat presiuni din partea lui Liviu Dragnea pe tema amnistiei şi graţierii. „Confirm din nou: au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei şi graţierii. Timp de mai multe luni de zile au venit direct şi indirect sugestii, recomandări, idei, pe care însă le-am respins. Domnul Dragnea n-a primit bine aceste refuzuri şi-l enerva probabil faptul că nu mă poate manevra. Probabil că domnul Dragnea n-a înţeles un lucru: că eram premierul României, nu sluga lui. Am ţinut să onorez funcţia şi să-mi fac datoria faţă de români”, a adăugat Dăncilă.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea afirmă că Viorica Dăncilă este cea care a deschis discuţia despre emiterea unei ordonanţe privind amnistia. El a mai declarat că Dăncilă „se trezea foarte des vorbind” despre faptul că nu îl va graţia, deşi el nu intenţionează să facă o astfel de cerere, ”pentru că graţierea o cer oamenii vinovaţi”.

Liviu Dragnea contraatacă din închisoare

„Prima discuţie cu doamna Dăncilă eu am avut-o în februarie-martie, nu mai ţin minte exact, 2018, pe Valea Prahovei, într-o duminică după-amiază sau sâmbătă, eram acolo cu familiile şi tocmai se însera, era zăpadă şi mi-a zis: ”Domnul preşedinte, aş vrea să ieşim puţin afară să vorbim ceva”.

Am ieşit şi mi-a spus că e hotărâtă să dea amnistie. Ordonanţă de amnistie. Bine! I-am spus să se gândească bine, să ţină cont de faptul că eu nu i-am pus o astfel de condiţie atunci când a fost propusă pentru funcţia de prim-ministru şi nu am avut o discuţie pe această temă până în momentul ăla. (..)

Ce m-a deranjat foarte mult atunci e că doamna Dăncilă se trezea foarte des vorbind despre faptul că nu mă va grația. Una, două: nu-l voi grația, una, două, nu-l voi grația.

Chiar eram foarte nervos și voiam să-i spun atunci așa: doamna candidat, nu mai vorbi despre faptul că nu o să mă grațiezi pe mine, că eu nu o să scriu o cerere de grațiere nici adresată ție, nici adresată lui Iohannis, pentru că grațierea o cer oamenii vinovați. Eu sunt adus aici nevinovat și nu am de ce să cer grațiere”, a declarat Liviu Dragnea, la Realitatea TV, acesta aflându-se în continuare în închisoare. 

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net