Medicul militar Valeriu Gheorghiţă, care este coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-SARS-CoV-2, susţine că datele care arată scepticismul unora dintre cadrele medicale cu privire la vaccinul anti-COVID sunt "foarte importante”, dar consideră că acestea se vor schimba.


"Vorbim, în momentul de faţă, de o intenţie de moment, în baza datelor existente la momentul actual. Este legitimă, din punctul meu de vedere, această reticenţă şi acest scepticism, pentru că oamenii au nevoie realmente de mai multe informaţii pentru a lua această decizie. Sunt foarte importante aceste date, dar trebuie să le luăm ca pe o intenţie de moment. În momentul de faţă nu avem suficiente date concrete legate de caracteristicile unui anumit tip de vaccin. Noi, în momentul de faţă, vorbim de o activitate de vaccinare şi nu de un vaccin anume, drept pentru care cred că atunci când personalul medical, când această categorie importantă profesională, va avea acces la date importante, date care să fie evaluate de experţi, datele furnizate de Agenţia Europeană a Medicamentului, este foarte probabil ca o mare parte din categoriile acestea profesionale să-şi schimbe opţiunea. Vorbim, în momentul de faţă, de o intenţie de moment, în baza datelor existente la momentul actual. Este legitimă, din punctul meu de vedere, această reticenţă şi acest scepticism, pentru că oamenii au nevoie realmente de mai multe informaţii pentru a lua această decizie”, spune Valeriu Gheorghiţă, potrivit news.ro.

El a mai explicat că vaccinul cu ARN Mesager nu conţine secvențe ale virusului, ci "doar o parte din genetica acestuia”, iar acesta ajută organismul să producă proteina virusului şi să facă anticorpi, el precizând că este foarte probabil ca această tehnologie va fi utilizată în tratarea multor altor patologii de acum înainte.
 "Este un salt uriaş pe care medicina l-a făcut şi ştiinţa în general şi progresul”, a precizat medicul 
 

 

 
 
Loading...