Copii concepuți în izolare! 116 milioane de bebeluși urmează să se nască. Uite câți vin pe lume în România!

Ultima actualizare:

    Estimările arată că 116 milioane bebeluși vor veni pe lume, la nivel mondial, în noiembrie-decembrie
Estimările arată că 116 milioane bebeluși vor veni pe lume, la nivel mondial, în noiembrie-decembrie

Izolarea fie a despărțit, fie a apropiat cupluri! Astfel că dacă unii au așteptat deschiderea notariatelor și judecătoriilor ca să divorțeze, alții se pregătesc să devină părinți. Un raport al Unicef arată că 116 milioane de bebeluși urmează să se nască. Uite câți vin pe lume în România!

Sex sau ceartă! Cam așa a decurs viața cuplurilor în perioada izolării.

În timp ce unii și-au ”scos” ochii și au ajuns la concluzia că e cazul să se despartă, alții au profitat de multele momente petrecute împreună și s-au iubit.

Conform celor de la Unicef, în următoarele 8-9 luni urmează să se nască 116 milioane de bebeluși.

Se estimează că acești copii sunt concepuți în izolare și vor veni pe lume într-un termen de până la 40 de săptămâni de la data la care a fost declarată pandemie de coronavirus (11 martie). 

„Pe întreg globul, milioane de mame au pornit deja într-o călătorie a maternității. Acum, ele trebuie să se pregătească să aducă pe lume un copil într-un cu totul alt context -o lume în care viitoarele mame se tem să meargă la spital pentru că acolo pot contracta noul virus, sau nu mai ajung să beneficieze de îngrijire de urgență din cauza serviciilor sanitare depășite și a carantinelor impuse în localitate”, declară Henrietta Fore, directoruleExecutiv al Unicef.

În ce țări se vor nașate cei mai mulți copii concepuți în izolare

Țările cu cel mai mare număr de viitoare nașteri în cele 9 luni de la declararea pandemiei sunt: India (20,1 milioane), China (13,5 milioane), Nigeria (6,4 milioane), Pakistan (5 milioane) și Indonezia (4 milioane).

Majoritatea acestor țări au înregistrat rate ridicate ale mortalității neonatale chiar și anterior pandemiei, existând posibilitatea ca nivelurile respective să crească în contextul COVID-19.

SUA este clasată pe locul șase! Aici, peste 3,3 milioane bebeluși sunt așteptați pe lume în perioada 11 martie-16 decembrie. În New York, autoritățile iau în calcul varianta centrelor neonatologice alternative, dat fiind faptul că multe dintre viitoarele mame se tem să nască în spitale.

În România se vor naște 153.000 de copii

Pentru România, estimările sunt de peste 153.000 de nașteri în cele 9 luni de la declararea pandemiei, numărul total de nașteri estimate în 2020 fiind de aproape 184.000.

Analiza Unicef are la bază datele cuprinse în World Population Prospects 2019 (Prognozele demografice la nivel mondial) realizate de Divizia Demografică a ONU. De regulă, o sarcină obișnuită la termen durează 9 luni întregi, sau 39-40 săptămâni. În scopul acestei estimări, s-a calculat numărul de nașteri pentru un ciclu de 40 de săptămâni în 2020. Ciclul de 40 de săptămâni între 11 martie și 16 decembrie este utilizat în această estimare pe baza evaluării OMS din 11 martie, conform căreia COVID-19 poate fi caracterizată ca pandemie.

Sfaturi pentru mamale care nasc pe timp de pandemie

Deși nu se știe încă dacă virusul se transmite de la mamă la copil pe timpul sarcinii și la naștere, Uunicef vine cu sfaturi pentru femeile însărcinate:

  • Să adopte măsuri de precauție pentru a se proteja de expunerea la virus, să se monitorizeze îndeaproape pentru a depista eventuale simptome specifice infectării cu  COVID-19 și să ceară sfaturi din partea cadrelor medicale de la cea mai apropiată unitate medicală în cazul în care au temeri sau prezintă simptome;
  • Să urmeze aceleași reguli preventive ca toți ceilalți: să mențină distanțarea socială, să evite aglomerația și să folosească serviciile medicale online;
  • Să apeleze la asistență medicală din timp dacă locuiesc în zone afectate de infecție sau cu risc de infecție și au febră, tuse sau dificultăți de respirație;
  • Să continue să-și alăpteze bebelușul chiar dacă sunt infectate cu noul virus sau suspecte de a fi infectate, deoarece virusul nu a fost găsit în laptele matern. Mamele cu COVID-19 ar trebui să poarte mască atunci când alăptează; să se spele pe mâini înainte și după ce vin în contact cu bebelușul; și să curețe și dezinfecteze în mod regulat suprafețele;
  • Să continue să își țină pe piept bebelușul și să asigure îngrijirea piele pe piele;
  • Să își întrebe moașa sau medicul care este locul în care vor putea naște în condiții de siguranță și să aibă un plan de naștere pe care să îl urmeze pentru a reduce starea de anxietate și a se asigura că ajung la locul respectiv în timp util;
  • Să continue să beneficieze de suport medical, incluzând imunizările de rutină, după naștere.

Pentru noi recomandări privind tratamentul gravidelor și nou-născuților, vizitați: https://www.unicef.org/coronavirus/covid-19-resources-practitioners.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net