Doi copii, de 5 și 7 ani, din localitatea Ferești au fost preluați de Protecția Copilului și dați în grija unor asistenți maternali, după ce s-a descoperit că mama îi “hrănea” cu bere, conform adevarul.ro.


Cazul se afla în evidenţa asistenților sociali din Vaslui încă din anul 2016, părinții fiind consumatori de alcool și puși mereu pe scandal, însă oamenii statului abia acum au intervenit. Atunci, în spațiul public au apărut fotografii cu mama, având o sticlă de alcool în mână, și cei doi minori neîngrijiți. Imaginile au fost surprinse de un martor în Autogara Vaslui. După ce a realizat fotografia, omul a distribuit-o pe rețelele de socializare, redând dialogul dintre mamă și cei doi minori, care îi cereau de mâncare. Deși copiii îi spuneau că le este foame, femeia îi îndemna să bea”o gură de bere”, că le trece, spunând că nu are bani să le cumpere de mâncare.

6-act-4-2col-65665665.jpg

copii, bere, mama, asistenta sociala, vaslui, botosani
Copilul din Flămânzi e în stare gravă la spital

Un alt copil de numai 9 ani din localitatea botoşăneană Flămânzi a fost găsit în comă alcoolică, căzut pe un deal din afara oraşului. Micuţul ar fi băut bere, culmea în prezenţa mamei, care ar fi fost la rândul ei în stare de ebrietate, informează adevarul.ro. Băieţelul a fost dus de urgenţă la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean ”Mavromati” şi se afla în stare gravă. Cazul a intrat deja în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Este al doilea caz de copil în comă alcoolică, în judeţul Botoşani, în decurs de o săptămână. Un alt copil de 11 ani, din satul botoşănean Durneşti, a băut rachiu cu prietenii şi a fost dus de urgenţă la spital, după ce a căzut inert, în bătătura bunicilor.

 

 
 
Loading...