Copiii care revin cu părinții vaccinați dintr-o țară cu rată mare de infectare vor sta în carantină

Ultima actualizare:

    Copiii care revin cu părinții vaccinați dintr-o țară cu rată mare de infectare vor sta în carantină la întoarcerea în RomâniaSursă foto: Pixabay.com
Copiii care revin cu părinții vaccinați dintr-o țară cu rată mare de infectare vor sta în carantină la întoarcerea în RomâniaSursă foto: Pixabay.com

Copiii care se întorc din străinătate împreună cu părinții lor, vaccinați împotriva COVID-19, trebuie să stea în carantină 10 zile, la sosirea în România, dacă țara din care vin are o rată mare de cazuri de COVID-19, a declarat marți medicul Florentina Furtunescu de la Institutul Național de Sănătate Publică.

Persoanele care au fost vaccinate cu ambele doze de vaccin și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la doza de rapel pot intra în România fără a mai fi supuse carantinei, potrivit unei decizii luate luni de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență. 

Cât despre copiii acestora, autoritățile responsabile de campania de vaccinare, susțin că micuții vor fi nevoiți să stea în carantină, dacă nu au fost vaccinați împotriva noului coronavirus. 

”Răspunsul variază în funcție de situația epidemiologică din țarile unde călătoresc familiile cu copii. Dacă merg într-o țară cu incidență ridicată a COVID, la întoarcerea în România copilul reprezintă un risc de a răspândi boala, este un vector. De aceea, el trebuie să fie ținut în carantină 10 zile și unul dintre părinți trebuie să stea acasă cu copilul”, a afirmat medicul Florentina Furtunescu de la Institutul Național de Sănătate Publică.

Raed Arafat: "Clar că cei care se vaccinează au şansă la vară să meargă în alte ţări fără condiţionări de carantinare"

”Ideea este că în momentul în care te-ai vaccinat, ai a doua doză şi mai ai zece zile care au trecut, şansa de transmitere scade şi era normal să nu mai ai carantina 10 zile, dacă te-ai vaccinat. Nu este vorba de pașaportul de vaccinare care limitează călătoriile sau aşa ceva, ci este vorba de o măsură normală de sănătate publică. Cei care s-au vaccinat nu mai stau în carantină, dacă au făcut şi doza de rapel şi au trecut şi minim 10 zile”, a declarat Raed Arafat, luni seară, la Digi 24, referindu-se la faptul că CNSU a decis că cei care au făcut ambele doze de vaccin nu mai stau în carantină la intrarea în România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net