Copiii născuţi după 2010 vor schimba lumea

Ultima actualizare:
De mici ştiu  să lucreze  pe calculator
De mici ştiu să lucreze pe calculator

Copiii născuţi după 2010, numiţi de specialişti “Generaţia Alfa”, vor schimba radical lumea în care trăim. Le place tehnologia, sunt conectaţi la internet, sunt deschişi spre nou, foarte muncitori şi competitivi.

Specialiştii din întreaga lume au ”împărţit” populaţia globului în ”Generaţii” pentru a explica schimbările din societate. Au început cu Baby Boomers, adică cei care au peste 55 de ani şi care s-au născut după cel De-al Doilea Război Mondial, când a avut loc o explozie a natalităţii.

Sunt în permanenţă  conectaţi la internet
Sunt în permanenţă conectaţi la internet

A urmat Generaţia X cei care au acum între 35 şi 55 de ani, considerată cea cu cei mai mulţi intelectuali. Din Generaţia Z fac parte cei care acum au 10 – 19 ani. Este vorba despre persoanele tinere care sunt grăbite, învaţă limbi străine, butonează telefonul şi stau mult timp pe reţelele de socializare, dar nu sunt obedienţi, nu le place să citească şi nici cu sportul nu sunt prieteni. Din urmă vin acum şi cei din Generaţia Alfa.

Cine face parte din Generaţia Alfa

Sunt curioşi,  deschişi spre  tot ce e nou
Sunt curioşi, deschişi spre tot ce e nou

Copiii născuţi după 2010 vor schimba lumea pentru că ei consideră că tehnologia nu este o unealtă, ci o parte integrantă a existenţei lor, spun specialiştii. Aceştia vor fi cei mai numeroşi, cei mai educaţi şi vor beneficia de cea mai bună situaţie financiară din toate timpurile.  Obişnuiţi cu telefoanele şi tabletele încă de mici, dependenţi de tehnologie, aceştia vor fi în permanentă comunicare unii cu alţii, doar printr-un click. Cu alte cuvinte, Generaţia Alfa este sinonimă cu „nativii digitali”. Se preconizează că până în 2025 această generaţie va atinge un total de 2 miliarde.   


    Sunt curioşi,  deschişi spre  tot ce e nou
Sunt curioşi, deschişi spre tot ce e nou

„Sunt copiii care trăiesc într-o lume complet diferită. Sunt stimulaţi cognitiv încă din primii ani de viaţă, au acces la informaţii instant, au posibilitatea să călătorească încă de mici. Ei trăiesc în epoca libertăţii, sunt viitorii adulţi fără prejudecăţi. Spre exemplu, aceşti copii vor fi în contact cu un alt tip de învăţare, mai interactiv. Practic, revoluţia tehnologică e cea care îi influenţează foarte mult”, a declarat pentru „Adevărul” psihologul Mihai Copăceanu.   

Sunt inteligenţi, competitivi, dar şi mai stresaţi

Spre deosebire de generaţiile anterioare, copiii din Generaţia Alfa sunt mult mai competitivi. „Nivelul de stres este mult mai ridicat. Copiii Alfa pot face liceul în altă parte, îşi pot crea de mici propriul business. E o presiune care se pune pe ei încă din primii ani de viaţă şi astfel nu-şi mai trăiesc copilăria. Nu au timp să fie lipsiţi de griji. Tehnologia în acest caz devine un risc, e un instrument la care ei sunt obligatoriu conectaţi”, remarcă Mihai Copăceanu.    

Generaţia Alfa reprezintă o provocare chiar şi pentru proprii părinţi. Asta pentru că aceşti copii, fiind mereu conectaţi la internet şi la diverse aplicaţii, nu au timp să închege o relaţie sănătoasă cu părinţii. 

Piaţa muncii va trebui să se adapteze pentru copiii din această generaţie. Potrivit psihologilor, indivizii din generaţia Alfa vor fi tot mai autonomi. Se spune că vor schimba radical lumea în care trăim, în bine. Se pot adapta foarte uşor la schimbări, nu trăiesc în trecut, nu sunt stresaţi de viitor şi pun accentul pe prezent.    

”Deja se merge spre digitalizare. Iar în meseriile viitorului va fi nevoie de tot mai multă creativitate, pe care aceşti tineri o posedă din plin”, a declarat, pentru „Adevărul”, Gabriel Chicioreanu, specialist în recrutare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net