Copiii de până la 6 ani nu vor mai intra in carantină la sosirea în țară din țări aflate pe lista de risc epidemiologic, potrivit unei noi decizii luate de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Până acum limita de vârstă era de 3 ani.


Potrivit unei decizii adoptate luni de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, condițiile de acces și exceptare de la carantinare a copiilor care vin în România din state aflate pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat se modifică astfel:

  • copiii cu vârsta mai mică sau egală de 6 ani intră în țară fără a le fi impusă măsura carantinării fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2;
  • copiii cu vârsta mai mare de 6 ani și mai mică de 16 ani intră în țară fără a le fi impusă măsura carantinării dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii)”.

Citește și:

Noi măsuri de la 1 august! Condiţii de desfăşurare pentru evenimentele culturale, private sau sportive, dar şi pentru manifestaţii

Masca de protecţie rămâne obligatorie şi după 1 august. Ce se schimbă la măsurile de relaxare

 


 

 
 
Loading...