Caz dramatic la Botoşani! Un copil de trei ani a murit în noaptea de miercuri spre joi într-o ambulanţă care îl transporta la spital, iar familia crede că este vorba de o situaţie ce putea evitată.


Un apel disperat la 112 cerea ajutorul pentru un copilaș de numai 3 ani care nu se simțea bine și ”scuipa sânge”. Prima ambulanță ajunsă la fața locului avea asistent medical, cee ace a dus la nemulțumirea părinților, convinși că soarta copilului ar fi fost alta dacă s-ar fi ocupat un medic din prima clipă de el. Micuțul a decedat în drum spre spital.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei, a declarat că micuţul ar fi avut simptomele unei răceli, iar familia a sunat la ambulanţă în momentul în care acesta „ar fi scuipat sânge”. Băieţelul a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după ce a fost preluat de cadrele medicale de la ambulanţă, scrie adevarul.ro.

„A fost solicitare pentru ambulanţă pentru un copil de trei ani şi jumătate care din declaraţia părinţilor ar fi scuipat sânge, ar fi avut sânge la nivelul gurii. S-a trimis ambulanţa cu asistent. S-au început manevrele de resuscitare şi s-a solicitat ambulanţa cu medic, care s-a deplasat la faţa locului. Când a ajuns medicul, pacientul era în asistolie, fără ritm cardiac, fără respiraţie. A fost intubat, s-au continuat manevrele de resuscitare şi s-au deplasat către spital. Pe tot parcursul transportului, pacientul nu a prezentat niciun semn de revenire, motiv pentru care după 50 de minte s-a declarat decesul”, a afirmat Adăscăliţei.

Familia copilului decedat va face plângere penală 

Tatăl copilului, Alexandru Mancaş, şi-a manifestat nemulţumirea faţă de faptul că ambulanţa trimisă pentru a-l prelua pe băieţel nu a avut medic, ci doar un asistent medical. El spune că va face plângere împotriva Serviciului Judeţean de Ambulanţă, fiind convins că existenţa unui medic la locul intervenţiei ar fi salvat viaţa copilului. „E nemulţumirea mea că a venit prima salvare şi a stat cu băiatul în pădure şi a aşteptat a doua salvare cu medicul. Asta e nemulţumirea. De ce nu a plecat medicul direct după băiat cu prima salvare? Îi era frică să iasă în frig afară? Intru în tribunal cu ei. Mă duc să vorbesc cu avocatul”, a declarat Mancaş.

Autorităţile sanitare au anunţat că a fost demarată o anchetă în acest caz, pentru a identifica atât cauzele decesului, cât şi dacă intervenţia ambulanţei a fost conform procedurilor legale.

Citește și: 

Reacție scandaloasă a coordonatorului de la Ambulanță la apelul părinților unui bebeluș. ”Ce mă înveți tu pe mine?”

O ambulanţă care transporta o pacientă cu coronavirus s-a răsturnat pe DN 2. Femeia a murit

 
 
Loading...