Tragedie în satul sibian Buzd. Un băiețel de 7 ani a murit la spital, după ce a agonizat zeci de minute în fosa septică a Căminului Cultural. Poliția a deschis dosar pentru ucidere din culpă.


Băieţelul locuia împreună cu părinţii săi, cu chirie, în casa parohială din Buzd. Lângă locuință, părinţii au amenajat un depozit de lemne, chiar deasupra fosei septice a Căminului Cultural, pe un spaţiu pe care nu aveau voie să îl folosească. Ieri după-amiază, copilul a fost trimis de părinţi să aducă lemne pentru foc, însă, în condiţii încă necunocute, a căzut în fosa septică adâncă de peste un metru.

Când l-au găsit în fosa septică, părinții au sunat disperați la 112. Medicii de la Ambulanță l-au preluat în stop cardiorespirator și hipotermie. Potrivit acestora, copilul s-ar fi chinuit câteva zeci de minute să iasă din canal. Din nefericire, a decedat la scurt timp la spitalul din Mureș.

Canalul ar fi fost asigurat cu capac și lacăt

Căminul unde s-a produs accidentul tragic este în administrarea Primăriei Brateiu, comună de care aparține și satul Buzd. ”Este decantorul Căminului Cultural. Părinții au depozitat lemne pe decantor, le-au tăiat și le-au așezat pentru iarnă. Am înțeles că l-au trimis pe băiat să aducă lemne și așa s-a produs tragedia. Nici nu pot să vorvesc despre asta…Nu aveau ce să caute acolo. Fosa era prevazută cu capac, avea lacăt, cu balamale. Nu știm ce s-a putut întâmpla. Căminul are un administrator care tocmai închiriase locația pentru vineri”, a declarat pentru stiridesibiu.ro primarul comunei.

Cazul este instrumentat de Poliția Rurală Mediaș, care a deschis un dosr penal pentru ucidere din culpă.

Citește și:

Un copil de trei ani, mort după ce a căzut în fosa septică a școlii

Scoşi de pompieri dintr-o fosă septică

 

 
 
Loading...