Copil din Botoșani în comă după ce a fost strivit de un monument din cimitir. Cum s-a intamplat grozăvia

Ultima actualizare:

    Copilul este în comă de gradul I și a fost mutat cu ambulanța la IașiFoto: monitorulbt.ro
Copilul este în comă de gradul I și a fost mutat cu ambulanța la IașiFoto: monitorulbt.ro

Tragedie într-un cimitir din Botoșani chiar de Adormirea Maicii Domnului-Sf Maria Mare. O fetiţă de nouă ani se zbate între viaţă şi moarte după ce a fost strivită de un monument funerar în cimitirul Roşiori. Potrivit medicilor, copilul este în stare gravă, i-a fost strivit capul și toracele

Nimeni nu știe cum, în timp ce familia se ruga la mormântul unei rude micuța a zbughit-o. Ce a făcut, cum a agățat piatra funerară cert este deodată s-a auzit un zgomot puternic și un țipăt sfâșietor care a înghețat inimile tuturor. Prima a ajuns la locul tragediei mama copilei care a înghețat: un monument funerar de mari dimensiuni era prăbuşit peste copilul ei. Cu ajutorul celor din jur, alertați de țipetele mamei deznădăjnuite, fata a fost scoasă de sub monumentul de granit dar era inconştientă şi plină de sânge.

Ce diagnostic au pus fetiței medicii

Printr-un apel la 112 a fost solicitată de urgență salvarea iar  un echipaj cu medic i-a acordat primul ajutor.”Au fost afectate în special capul şi toracele. Prezenta un politraumatism prin strivire, cu hemoragie, edem la ochiul drept, sângerare din urechea dreaptă, cu pierderea stării de cunoştinţă. A fost transportat imediat la Urgenţe Pediatrie pentru evaluare”, a dezvăluit medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoşani conform monitorulbt.ro.

Starea copilului s-a agravat iar acesta a fost mutat la Iași

Copilul a fost supus mai multor examinări radiologice, pentru a se vedea gravitatea traumatismelor craniene. În urma diagnosticului pus de medici a fost luată decizia mutării copilului la Spitalul de Copii „Sfânta Maria”. ”Pacienta a fost transportată la Iaşi pe cale terestră, în regim de urgenţă, având în vedere starea gravă. În urma examenului CT s-a evidenţiat un traumatism cranian acut deschis, o fractură la nivelul craniului, otoragie fiind în comă de gradul I. Un fragment osos punea presiune pe o porţiune a creierului”, a precizat medicul Eduard Gurău, pentru aceeași sursă. Mama ei a însoțit-o dar este în stare de șoc și plânge tot timpul. Medicii de la Iași au dat însă o veste bună: fetiţa are şanse să îşi revină, starea ei fiind stabilă.

Citiți și

EXCLUSIV La 92 de ani, dezgropată şi violată în cimitir

Şocant! Un copil de 11 ani a fost violat în cimitir

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net