Copil ţinut captiv de mamă, într-un apartament inundat. Cum a fost salvat

Ultima actualizare:

    foto: arhivă Click!
foto: arhivă Click!

Intervenție neobișnuită pentru forțele de ordine, duminică, 23 mai. Pentru salvarea unui copil, care era ţinut captiv într-o locuinţă inundată de mama sa, a fost nevoie de un negociator şi luptători SAS.

Caz ieşit din comun, în rezolvarea căruia au fost angrenaţi poliţişti, luptători de la structura de acţiuni speciale, un negociator, cadre sanitare, dar şi persoane nevoite să asiste dincolo de voinţa lor la situaţia fără precedent.   

Pe data de 22 mai 2021, pe la orele prânzului, cadrele Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ au fost solicitate să intervină la un bloc din centrul oraşului. Locatarii imobilului au anunţat că un copil de 7 ani este în pericol.

Mama și-a sechestrat fiul într-un apartament inundat

Mama acestuia inundase apartamentul și se baricadase în locuinţă cu fiul, iar minorul era speriat. La locul indicat au fost direcţionate câteva echipaje, între care şi unul de la Serviciul de Acţiuni Speciale al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, apelându-se şi la un negociator. Mama minorului nu a putut fi însă înduplecată, astfel că s-a recurs la o acţiune în forţă. 

„Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, fiind solicitat sprijinul negociatorilor şi al luptătorilor SAS. Aceştia au încercat să ia legătura cu persoana în cauză, fără rezultat, procedând la spargerea uşii şi a unui geam. S-a reuşit salvarea celor două persoane, o femeie în vârstă de 39 de ani şi un minor în vârstă de 7 ani, ambii din Piatra Neamţ“, a comunicat Poliţia Neamţ.   

Minorul a fost încredințat unul bunic

Mama copilului a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, pentru a primi îngrijiri medicale, ea fiind în evidenţe cu afecţiuni de natură psihică. Medicii bănuiesc că aceasta nu a mai luat tratamentul prescris, lucru care a culminat cu comportamentul său din ziua de duminică.

Minorul a fost preluat de reprezentanţii Direcţiei Generale de Protecţie Socială. Ulterior a fost preluat de unul dintre bunici şi este posibil să i se acorde consiliere psihologică, informează adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net