Copilul de 4 ani din Pitești a murit. Reacția Spitalului Grigore Alexandrescu

Ultima actualizare:

    Copilul anesteziat la dentist a murit Foto Pixabay.com
Copilul anesteziat la dentist a murit Foto Pixabay.com

Copilul în vârstă de patru ani, care a întrat în comă, în urma unei anestezii totale făcute la un cabinet de stomatologie. Copilul în vârstă de 4 ani și 8 luni a murit miercuri seară după ce a făcut un al treilea stop cardiorespirator și nu a mai putut fi salvat. Decesul a fost declarat după ora 18:00, iar părinții au fost alături de el.

Vestea tulburătoare a fost făcută de purtătotul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu. „Din păcate, copilul de 4 ani și 8 luni a pierdut lupta cu moartea. În urmă cu jumătate de oră s-a produs stop cardiac ce nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare. S-a declarat decesul. Părinții au fost lângă el”.

El era ținut în viață doar de aparate, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București. Astăzi, ministrul demis al Sănătății, Victor Costache, a declarat că tragedia copilului nu trebuie să se repete și că modul în care s-a comportat medicul e un „derapaj”, potrivit digi24.ro.

Marți, medicul anestezist a declarat că tipul de sedare folosit în cazul copilului este o practică folosită des. „Am experiență de peste 400 de copii anesteziați așa”, a menționat bărbatul.

Inspectorii sanitari au decis interzicerea activității de anestezie-analgosedare în toate cele 5 cabinete medicale din clinica stomatologică până la intrarea în legalitate având în vedere că în Autorizația Sanitară de Funcționare eliberată de DSP Argeș nu era înscrisă și activitatea de anestezie-analgosedare, și au sancționat clinica cu o amendă contravențională în valoare de 20 000 lei.

După două zile în carea starea copilului a fost extrem de gravă, a venit verdictul sfâșietor al medicilor. ”S-a efectuat, în prezența părinților, ElectroEncefaloGrama, care a aratat lipsa activității cerebrale. Copilul respiră doar susținut de aparate”, a spus Dr. Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Cu doar câteva ore mai devreme, se instalase deja insuficiența multiplă de organe. Medicii au depus toate eforturile să îl mențină în viață.

Anestezia a fost făcută în mod ilegal

Ministrul Sănătății susține contrariul. „Suntem revoltați să știm că este o practică și transmitem acest mesaj tuturor celor care în cabinete stomatologice folosesc, fără autorizare, această anestezie generală intravenoasă, probabil cu propofol, din câte știu eu, fără a respecta normele minime de securitate. Anestezia generală poate fi dată numai în structuri sanitare acreditate. Transmitem un mesaj medicilor anesteziști să înceteze cu aceste practici. Din păcate, nu e un fenomen punctual, e un fenomen la nivel național. A trebuit să se întâmple o tragedie pentru a ieși la iveală”,  a explicat dr. Victor Costache, ministrul Sănătății, la RFI.

Medicul a mai explicat că anestezia generală pe venă este o procedura care devine sigură când este practicată într-o instituție sanitară. Există întotdeauna riscul ca în această anestezie dacă nu este monitoriza, pacientul să trebuiască să fie intubat rapid. ”Cum poți intuba un pacient într-un cabinet de anestezie, unde nu ai un aparat, nu ai ventilator? Anestezia a fost făcută în mod ilegal”, a explicat Victor Costache.

Între timp, poliția a deschis dosar de cercetare penală în cazul copilului de 4 ani din Pitești, aflat acum în moarte cerebrală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net