Nu mai fac mitraliere, ci echipamente sanitare, esenţiale în această perioadă de pandemie cu coronavirus. Romarm, producător român de armament, a primit aprobare pentru deschiderea unei linii de producţie de echipamente sanitare.


Romarm, producător român de armament, a primit aprobare pentru deschiderea unei linii de producţie de echipamente sanitare, a declarat ministrul economiei, Virgil Popescu, la Digi24. Demnitarul a precizat că 325 de companii pot primi bani dacă pornesc producţia de produse esenţiale, scrie adevarul.ro.

Nu mai fac mitraliere, ci echipamente sanitare

Ministrul economiei, Virgil Popescu, a anunţat la Digi24 că 325 de companii pot primi bani dacă pornesc producţia de produse esenţiale în această periodă critic din pricina pandemiei de coronavirus.

“Am avut o discuţie cu directorul de la Romarm şi i-am dat undă verde pentru a face o linie de producţie de echipamente sanitare, de măşti, combinezoane în Romarm, ca să rămână în producţia strategică a României", a afirmat ministrul, la Digi 24

Romarm este o companie producătoare de armament din România, deţinută de stat. Este principalul furnizor românesc de tehnică de apărare. Producţia companiei include produse pentru sistemul de apărare, precum muniţie, armament, explozive, elemente de protecţie (cască, baston, vestă anti-glonţ, spray lacrimogen) şi asamblează vehicule blindate.

Virgil Popescu, ministrul economiei: “Întreaga Europă este dependentă de importurile din China”

Virgil Popescu, ministrul economiei a atras atenţia asupra faptului că, atât România, cât şi întreaga Europă, sunt dependente de importurile din China. A mai spus că, după ce va trece această criză sanitară provocată de coronavirus, economia românească va fi repornită şi va trebui complet regândită, astfel încât să fie produse pe plan intern materialele esenţiale.

“Nu numai România, ci şi întreaga Europă este dependentă de importurile din China. Uitaţi-vă la materialele sanitare, la măşti, la kiturile de testare, inclusiv la aparatele de testare! Practic, Europa a abandonat această zonă şi a încurajat producţia - e adevărat, ieftină, în China. Numai că această criză ne-a arătat cât de dependenţi suntem şi cum o epidemie izbucnită într-un focar în China poate să pună în pericol întreaga economie mondială şi, evident, şi economia europeană. De aceea am făcut apel la luciditate şi un apel ca să ne trezim în al 12-lea ceas şi să începem în România producţia de materiale esenţiale, pentru că vom trece - eu sunt optimist şi sunt convins că vom trece peste această criză şi economia României va fi repornită, dar ea va trebui complet regândită şi să începem să producem materialele esenţiale în România", a menţionat Virgil Popescu, ministrul economiei.

Virgil Popescu, ministrul economiei: “Avem la dispoziţie practic bani pentru 325 de companii”

“Am anunţat că îi vom da drumul astăzi (24 martie). M-am uitat pe proceduri tocmai înainte de a semna ordinul. Vreau să mai modific ceva. Vreau să mă asigur că acele companii care vor primi acel grant - că este vorba de un grant de 200.000 de lei - şi avem la dispoziţie practic bani pentru 325 de companii. Avem 65 de milioane de lei, pentru vreo 325 de companii. Vreau să mă asigur că îşi va atinge această ţintă, iar companiile vor face acele activităţi pe care şi le vor asuma, că vor produce măşti, că vor produce biocide, că vor produce material de îngrijire, că vor face combinezoane”, a spus ministrul economiei.

Acesta a precizat că grantul presupune bani care nu vor mai trebui returnaţi. (Sursa: adevarul.ro)

Citeşte şi:

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. 576 de persoane infectate, opt decese, 73 de cazuri vindecate

Coronavirus România. Spitalul Județean Suceava, închis pentru dezinfecție. 52 de cadre medicale, infectate

 
 
Loading...
Citeste tot despre: